hur du delar vägen med motorcyklar

hur du delar vägen med motorcyklar

Motorcyklar har rätt till fullt utnyttjande av körfält. Riders behöver körfält fulla bredd att möta och hantera faror som gropar, flytta över trafiken, starka vindar eller utblås av luft från passerande fordon. Aldrig dela ett körfält med en motorcykel. Du bör respektera dess utrymme och position i trafiken. Här är några steg att följa när delar vägen med motorcyklar

1
Pass som du skulle passera en bil. . , och inte passera för nära eller för fort, som explosionen av luft kan blåsa en motorcykel utom kontroll.
2.
Signal din avsikt att vända medan du tittar på mötande motorcyklar.
3.
Låt åtminstone två andra efter avstånd så att cyklist har tillräckligt med tid att manövrera eller stoppa i en nödsituation. Både cyklister och förare är mer benägna att göra dåliga beslut om det inte finns tillräckligt med bromssträckan eller tid att se och reagera på förhållanden.
4.
Kontrollera dina blinda fläckar när du byter körfält. Cyklister ridning tillsammans med ett körfält för bilar är ofta ute i förarens synfält. En intet ont anande förare får byta fil och klämma eller slå en motorcykel.
5.
Förutse motorcyklisternas manövrar. En cyklist kommer byta körfält läge att förbereda sig för kommande trafikförhållanden.
6.
Förväntar sig och ge utrymme för den ryttaren att anpassa sig till riskerna längs vägarna som du inte kan se.
7
Kompensera för svåra körförhållanden -. regn, våta vägar, is och tung vindar-då motorcykeln är bromsning och hantering förmåga är nedsatt
8
. . Var extra uppmärksam på natten. Du kan enkelt missbedömer avståndet eftersom en enda strålkastare och enda baklykta på en motorcykel kan smälta in i ljuset av andra fordon.
 

Tips och varningar


 

  • alltid dimma ditt strålkastare som du skulle för bilar och lastbilar.
  • Motorcyklar är lätta att missa i trafiken. Lär dig att titta på den smala profilen för en motorcyklist.
  • i korsningar, där de flesta kollisioner och skador inträffar, vänta tills ryttarens avsikter är helt klara (svarvning eller rakt) innan du flyttar in i banan för resor .


Relaterade artiklar


hur man installerar en bil audio cd-spelare på en Oldsmobile Alero
uhaul bogsera dolly instruktioner
Hur fixar jag en bakre dörr lås på en Ford Expedition?
Lägga till en srt-4 spoiler till en Dodge Neon
hur du ansluter en iPod till en Sony CDX-GT620U
hur man målar en Roush huva scoop
hur man bygger ett rack cykeln tak
transponder nyckel programinstruktionerna
ska jag få en bärbar gps eller en inbyggd i en bil?
hur du tar bort radion i en 2007 chevy lavin