Vilken typ av olja gör motorcyklar använda?

Vilken typ av olja gör motorcyklar använda?

Fler människor åker motorcykel. Med tillsats av cyklar på vägen kommer fler frågor från ägarna om underhåll. Detta inkluderar frågor om att välja rätt sorts motorolja. Som cyklar har blivit mer sofistikerade, så har dina val på vilken typ och märke att välja. Med ett par förslag, kan processen vara enkel

en snabb anteckning om äldre cyklar

Om du har en äldre cykel som aldrig har haft något som används i det vid sidan av traditionella fossila oljor, inte förändring om enligt din mekaniker. Annars besluta om att använda en syntetisk olja eller fossil olja.

Tvättmedel eller icke-tvättmedel

I det förflutna var tvättmedel tillsätts oljor för att hjälpa till rent motordelar. De flesta oljor nu är märkta "icke-diskmedel" på etiketten.

Syntetiska eller fossilbaserad

Många tillverkare tillhandahålla riktlinjer om vilka typer av olja att använda. De flesta kommer att erbjuda en fossil val samt en syntetisk en. Syntetiska oljor är märkta som passar perfekt för dagens högre-tech motorer. Dessa oljor är avsedd att tåla moderna motorer från sport cyklar till kryssare.

Auto eller motorcykel Olja och matchande din cykel RPM

oljeanvändning som är avsedd för motorcyklar om det inte är för en vintage cykel med särskilda behov.
Olika motorcykel oljor är avsedda för olika typer av cyklar. En kryssare cirkulerar olja i en långsammare takt än ett högteknologiskt sport cykel. Således innebär två olika typer av olja olika vikter, bland andra skillnader. Alla flaskor ska tydligt märkas.

Private Label Övriga varumärken

Många föredrar high-end märken som säljs på exklusiva cykeln butiker som har ett högre pris. Många större oljebolag erbjuder nu motorcykel oljor som cykel-typspecifika. Ofta skillnaden är priset och private label-logotypen.

Undvik Low-Cost Fynd oljor

Alltid undvika låga oljor pruta motorcykel. Fynd, inga namn eller generiskt oljor märke kan ha mer orenheter och får inte matcha behoven i din motor.


Relaterade artiklar


bil hjul specifikationer
hur man målar whitewall däck
hur man programmerar en enda tangent ford lastbil
programplaneringen instruktioner för fjärrstyrning fjärr nyckelbrickor
hur du ansluter Sirius i en bilradio
hur man installerar en automatisk fjärrstyrning system
hur man kan förlänga batterikablarna
hur man kan dra en Cheva 350 motor
hur man målar racing ränder på en 1973 Camaro
vad är en främre stötfångare stinger för?