felsökning 4-takts skotrar

felsökning 4-takts skotrar

Fyrtaktsmotorer är bensin-bara och kräver ingen olja tillsatser som en tvåtaktsmotor. Fyrtaktsmotorer används ofta på nyare metriska och USA-tillverkade motorcyklar, skotrar, mopeder motoriserade, skateboards och ATV. Felsöka en fyrtaktsmotor kan vara enkelt och görs i några få enkla steg. Innan du tar din bil till en professionell, utför dessa enkla steg först. De kan spara pengar och ytterligare komplikationer

Du behöver:. .
Vit vinäger
Bakpulver.
Tandborste.
Dammsugare.

Gas-och elsystem

Kolla på bensin i tanken och för alla bränsleläckage. Kontrollera om ansluten bränslefilter, som vanligtvis är på bränsleslangen mellan tanken och förgasaren. Kontrollera pyskranen att se om det är i den positionen. En pyskranen är en liten rund enhet som har en on /off spak som levererar bensin till förgasaren. Petcocks vanligtvis på vänster sida av fordonet strax under bensintanken. Kontrollera lösa eller trasiga ledningar eller korroderade elanslutningar och ren med rekommenderade elektronisk rengöringsmedel.

Kontrollera tändstiften

Coil ledningar är en viktig del av motorn och måste kontrolleras. Korroderade eller smutsiga ledningar måste rengöras eller bytas ut vid behov. Ta bort tändstiften från motorn och inspektera noggrant. Det kommer 1-4 tändstift beroende på storleken på motorn. Smutsiga eller brända tändstift måste bytas ut.

Om du fortfarande behöver hjälp

Certifierade tekniker är tillgängliga om du behöver hjälp av en professionell. Se länken i resurser för hjälp med att hitta en.


Relaterade artiklar


hur du tar bort en Alpine CD
hur man köper ronoco skotrar
hur man installerar ett mtx thunder 4300x förstärkare
Hur ökar jag luftflöde för bättre körsträcka?
hur ändrar displayen från Celsius till Fahrenheit på en 2001 Jetta
hur man programmerar en 2005 Nissan Pathfinder nyckelbricka
Om att installera en satellitantenn i min ford sport trac
Vilka är fördelarna med att ha bilrutor tonade?
hur man installerar släpvagn ljus på en jeep
hur du anpassar en m3