kedjedrift vs axeldriven motorcyklar

kedjedrift vs axeldriven motorcyklar

När motorcyklar nya tekniken mer än hundra år sedan, var kraften dirigeras till hjul via en kedja, precis som cyklar. Med tiden dock, och tills för bara några år sedan var nästan alla cyklar som drivs av ett bälte. Under de senaste åren har kedjan slutväxeln blivit populärt på motorcyklar igen. En annan slutlig drivsystem som har funnit en del positiva är kardandrift. Alla har sina egna fördelar och brister, att göra ett eller annat bättre för vissa tillämpningar

Du behöver:.
Motorcykeldäck.

Funktion

Den sista enheten på en motorcykel överför kraft från överföring till bakhjulet. Det är det som gör motorcykeln gå vidare.

Typer

De flesta motorcyklar byggs idag drivs av en kedja som gör ett drev. Du kan även hitta cyklar som drivs av bälte på ungefär samma sätt som kedjan. En radikalt annorlunda typ av slutlig enhet är kardandrift, som använder en liknande teknik i en bil drivsystem. Överföringen snurrar ett schakt som leder tillbaka till bakhjulet, där den gör en 90-graders böj och snurrar hjulet.

Fördelar

kedjedrift och remdrift leverera kraft till bakhjulet mycket mer effektivt än kardandrift. En kardandrivning kräver mycket lite underhåll.

Nackdelar

En motorcykel med kedjedrift, medan effektiv, är bullrig, kräver en måttlig mängd uppmärksamhet, och sträcker sig mer än ett bälte. Ett bälte kan dock bryta under extrema vridmoment. Kardandrivning, är dock nästan underhållsfri, tunga och, under tunga acceleration, kan orsaka egenskaperna för hantering av motorcykeln till förändring.

Överväganden

När man bestämmer vilken typ av drivsystem du vill ha på din cykel, tänk på att du ofta inte har ett val. En stor majoritet av sport cyklar är kedjedriven, och nästan ingenting annat än kryssare använder kardandrift. Om en motocross cykel är vad du vill, kommer du troligen att rengöra en kedja.


Relaterade artiklar


camaro tips
hur du tar bort radion i en 1995 Chrysler LeBaron
hur man kan förbättra en BMW 128i
hur du ansluter en bil ljudsystem med 1 sub
hur man programmerar om en Chrysler nyckelbricka
hur man gör en BMW 530i unik
hur man installerar ett avgassystem på en Harley
hur park och lagra din gas skotrar för vintern
hur man programmerar en Chevrolet nyckelbricka
North Carolina DMV lagar om Färgtoning