användning av hjälm vid ridning motorcyklar

användning av hjälm vid ridning motorcyklar

Även om det krävs enligt lag i de flesta stater för alla motorcyklister, eller för en viss ålder, att bära hjälm, det finns säkerhetsskäl som borde göra som du vill ha en oberoende. Hjälmar skyddar huvudet från svåra skador och även dödsfall i händelse av en motorcykelolycka

Lagar

För närvarande finns det endast tre delstater i USA som inte har hjälm lagar på plats för motorcyklister --- Iowa, Illinois och New Hampshire. Tjugo stater kräver lagen att alla verkar en motorcykel måste bära hjälm, inklusive passagerare. De övriga 27 stater har så kallade partiella lagar, vilket innebär att motorcyklister i en viss ålder och under är skyldiga att bära hjälm.

Fakta

Enligt förespråkarna för Highway och Auto Safety "motorcyklar utgör färre än 2 procent av alla registrerade fordon och endast 0,4 procent av alla fordon miles sträcka, men motorcyklister för över 9 procent av den totala trafiken dödsoffer. "Detta beror på att stater inte har tillräckligt strikta hjälm lagar på plats. Inom dessa stater, sammanlagt 65 procent av dödlig motorcykel olyckor som inträffat till följd av inte bär hjälm under år 2006.

Betydelse

Bära en hjälm när du kör en motorcykel inte göra en person oövervinnerlig. De är helt enkelt gjort för att förhindra allvarlig, även dödlig, skada i huvudet. Det faktum att motorcykeln operatörer är så synliga för Highway Patrol innebär att det skulle vara lätt nog att genomdriva hjälm lagar i alla stater och minska antalet dödsfall orsakade av motorcykel olyckor varje år.

Överväganden

förespråkare för Highway och Auto Safety har sagt att "år 1992, det första året av Kaliforniens alla ryttare motorcykel hjälmlag, dog 327 motorcyklister i trafikolyckor jämfört med 512 år 1991 --- ett 36 procent av antalet dödsfall på ett år. " Med hänsyn till detta i beaktande visar att när hjälmar används medan ridning motorcyklar, det finns en chans att du kan rädda ditt liv eller livet för din passagerare. Kräv alltid dina passagerare att bära hjälm.

Råd

Köp en hjälm som bekvämt passar snävt runt huvudet. Se till att hjälmen inte är löst så att den inte glider från huvudet medan du rider på vägen på din motorcykel. Du kan ha hjälm speciellt gjorts till skräddarsydd dig för att säkerställa din säkerhet. Aldrig få på en motorcykel med någon såvida de inte har en hjälm för dig att använda, även för korta sträckor.


Relaterade artiklar


Hur man väljer en storlek snökedjor
hur till vända upp en Cummins bränslepump
Hur ändrar jag cd-spelaren i en 2004 chevy satsning?
hur du installerar en tjur bar på en F250
3M Scotchcal film instruktioner
Hur ofta bör jag byta hjullager på en Harley-Davidson?
eftermarknaden delar lagar
hur man rengör ljus bar linser
hur man programmerar en 2007 Silverado Keyless fjärrkontroll
Hur väljer jag en cam för en Cheva 283?