automatisk motorcyklar för nybörjare

automatisk motorcyklar för nybörjare

När du först börjar köra motorcykel, det är en spännande och lite skrämmande upplevelse. Du kan vara skicklig i att köra bil, men köra motorcykel är en annan djur tillsammans. När du är van vid det, men det är en hel del roligt. Tack vare modern teknik kan en automatisk motorcykel vara just den sak att hjälpa till bygga upp ditt självförtroende

Vad är en automatisk motorcykel?

Individuella lagar varierar från land till land, men den juridiska definitionen av vad som betraktas som en motorcykel bygger vanligen på cylindervolym . Till exempel ger staten Illinois två klasser motorcykelkörkort. Klass L består av motordrivna cyklar under 150cc, medan klass M består av motordrivna cyklar över 150cc. Ingen skillnad görs mellan manuell och automatiska växellådor.

Traditionella motorcyklar (och äldre skotrar) har sändningar som måste växlas manuellt. Kontroller varierar från modell till modell. På de flesta moderna manuella motorcyklar, är kopplingen ikopplad med en spak på vänster handtag, medan växling görs med din vänstra fot. Bromsar är engagerade via en spak och fotpedal på höger sida av cykeln.

Automatisk motorcyklar, som med sin bil motsvarigheter, inte kräver att du att växla manuellt eller att anlita en koppling. Förutom att kontrollera din riktning och hastighet, allt du är ansvarig för som ryttare bromsar.

Typer av automatisk Motorcyklar

I världen av skotrar (ej att förväxla med mopeder, som vanligtvis under 49cc och ofta inte kräver ett motorcykelkörkort) har blivit automatiskt under de senaste decennierna. Tillbaka på 1960-talet, hade Vespa och Lambretta skotrar och några imitatörer växlar och kopplingar. Moderna vespor är automatiska, liksom de flesta andra skotrar som säljs i USA, medan de flesta ryttare av antingen skotrar eller motorcyklar kommer att svära den andra gruppen är inte alls som dem, skotrar anses "automatisk motorcyklar" enligt lag.

På senare år har flera företag (inklusive Piaggio, som äger och tillverkar Vespa varumärke) börjat att överbrygga klyftan mellan gamla skolan skotrar och motorcyklar. Dessa skotrar har starkare motorer med större cylindervolym och kallas "maxi-skotrar. " Suzuki Burgman 650 är, som namnet antyder, en 650cc best en skoter. Hondas Silverwing, den yngre syskon till sitt flaggskepp Goldwing motorcykel, ståtar 600cc.

Andra företag har börjat skapa automatik som ser ut som vad de flesta människor som aldrig har ridit skulle tänka på när man hör ordet "motorcykel". Aprilia, italiensk tillverkare av championship-vinnande sportbikes presenterade Mana för 2009 års modell. Det är en 850cc automatisk Sportbike, och det ser så mycket ut som en traditionell Sportbike att du kan förlåtas för inte inser är det inte. Amerikansk tillverkare Riley ockuperar andra änden av spektrumet stil, som erbjuder en rad 750cc V-twin automatisk kryssningsresenärer att ge en ny mening till "Easy Rider".


Relaterade artiklar


Egen bil målningstekniker
information om lustgas system
hur du ansluter en KAC-7201 Kenwood förstärkare
hur man skär fjädrar för att sänka en bil
hur man gör guld Auto Paint mörkare
hur man uppgraderar högtalarna i en Honda Odyssey
beskriver anslutning av ett KENWOOD bilradio
hur man täcker en låda auto högtalare
traileraxlar specifikationer
Hur installerar jag en EGT mätare på en 2003 Dodge?