hemlagad luftintag för motorcyklar

hemlagad luftintag för motorcyklar

Motorcyklar kräver ett konstant intag av luft för att bränslen i motorn. Luften innehåller syremolekyler som behövs för bensin att bränna fullständigt och ge framdrivning att vända motorn över och snurra vevaxeln av motorcykeln. Temperaturen och mängden luft som tas in av motorcykelns motor är mycket viktiga med avseende på motorns prestanda. Kylaren och renare luft, bättre motorn går. Du kan bygga din egen luftintag för motorcyklar för att säkerställa en korrekt motor funktion.

bort gamla Intag

Motorcykeln bör redan ha ett intag på förgasaren, och innan du kan bygga en ny. intag, måste du ta bort denna. Ta bort den gamla intaget kommer också att bistå i utformningen av ett nytt intag system och placering. Ta bort eventuella sveper eller karossdelar som omger delar av intag och sedan använda en skruvmejsel för att ta bort luftfiltret och alla intag som redan finns. Se till att ta bort packningar eller lim rester som är ansluten till förgasaren där den gamla intaget bifogas.

Design Ny Intag

I nästa steg i processen är att utforma den nya intag genom att utnyttja den gamla designen och titta på cykeln för att bestämma den optimala placeringen av en föreställning intag. I de flesta fall är den bästa platsen för ett luftintag direkt bort av framsidan av ramen, precis bakom framskärm. Detta positioner intaget på ett optimalt ställe för luftflöde och fortfarande ger skydd mot väder och vind. Mät diametern på den gamla intaget för att bestämma diametern på den nya slangen och sedan mäta avståndet från förgasaren till platsen för det nya intaget.

bygga och installera intaget

Slutligen, bygga och installera intaget. Ha en punktutsug eller anpassad bil affär dorn böja ett aluminiumrör med diametern du bestämmas ur förgasaren kroppen i form nödvändiga för att lokalisera intaget i rätt läge. Installera slangen på förgasaren kroppen och sedan använda avgas band att montera slangen på plats. Installera ett luftfilter i slutet av slangen och sedan ersätta alla de sveper för att slutföra installationen luftintaget.


Relaterade artiklar


hur man ställer in tiden på en chrylser nav
hur man installerar en hiss kit på en Jeep Cherokee
om svanhals missöden för dummies
hur man kan öka hästkrafter på en Buick LaCrosse super
instruktioner för Volvo XC90 navigationssystemet
Missouri lag om radarvarnare
flammade avgassystem tips
Audi nyckellösa fjärrprogrammering instruktioner
Hur installerar jag högtalarna i en 2004 Honda accord?
processen för bilåtervinning