hur man kan återställa en aluminium finish på motorcyklar

hur man kan återställa en aluminium finish på motorcyklar

Aluminium som material av motorcykel konstruktion och klä har blivit mer och mer framträdande under de senaste åren eftersom tillverkarna strävar efter att göra med låg vikt ekonomiska cyklar. Vissa hävdar att materialet inte har samma "lyster" som krom gör, och så väljer tyngre förkromade delar. Återställ och klä upp utseendet på din låga vikt motorcykel genom fordonsreparationslackering aluminiumdelar hand

Du behöver:
600 grit vattentät sandpapper
. 800 grit vattentät sandpapper.
1000 grit vattentät sandpapper.
Aluminium polska.
Hink.
Rag.
 


1.
Använda din instruktionsbok eller motorcykel verkstadsmanual, ta bort delar av motorcykeln som ska poleras. Den vanligaste polerad aluminium delar är den sida-covers, avgassystem och hjul.
2.
Fyll en hink med rent varmt vatten och lägg i några bitar 600 grit vattentät sandpapper. Låt dem ligga i blöt i 5 minuter.
3.
Lägg ut de delar som ska poleras på en trasa eller presenning. Detta kommer att göra det enklare rensning av damm och spån senare.
4.
Välj den första delen som ska poleras och ta en bit av 600 grit vattentät sandpapper ur hinken. Börja slipa lätt och jämnt över hela ytan. Var noga med att slipa ut repor eller dalar i ytan på delen. Håll sandpapper blöt hela tiden att göra slipning mjukare och jämnare.
5.
Kassera använda sandpapper, och använda en våt trasa för att avlägsna eventuellt damm eller sand kvar på ytan . Kontrollera del för att vara säker slipning är jämn och slät.
6.
Rengör och fyll hinken med varmt vatten. Drop in några bitar 800 grit vattentät sandpapper och låt dem dra i 5 minuter.
7.
Sand hela ytan av den del lätt med 800 grit vattentät sandpapper. Håll sandpapper våt alltid vara säker på att slipning är jämn och att inga dalar bildas i ytan.
8.
Använd en ren våt trasa för att torka bort damm och sand. Inspektera delen. Fortsätt slipa tills delen ser slät och relativt blanka.
9.
Rengör och fyll hinken med varmt vatten. Drop in några bitar av 1000 korn vattentät sandpapper. Låt denna högre slippapper i blöt i 10 minuter.
10.
Våt sand hela ytan av den del väldigt, väldigt lätt, vilket garanterar en jämn och slät yta. Håll sandpapper blöt, och byt blad vid behov, så hög slippapper går tråkigt väldigt snabbt.
11.
Rengör delen ordentligt med tvål och varmt vatten. Låt den del lufttorka helt. Med hjälp av en trasa för att torka lämnar ränder som kommer att visa genom lacket.
12.
Bred ett tunt lager av aluminium polera över ytan av den del. Använder för mycket kommer att resultera i en "lerig" finish. Med en ren, luddfri trasa, polera Högglanspolera jämnt och grundligt. Du kan ansöka mer polish som helst om det behövs.
 

Tips och varningar


 

  • Var vaksam när du köper slippapper för efterbehandling ändamål. Använda icke-vattentät sandpapper kommer att resultera i en ojämn och grynig finish.
8 0 1 2 3


Relaterade artiklar


steg-för-steg instruktioner om du ansluter en subwoofer & amp till bilstereon
hur man installerar en amp i en 2000 Ford Ranger
Hur installerar jag högtalarna i en 2001 Nissan Altima?
Vilken är den bästa magneten montera eller hål fäste för en antenn?
hur du ansluter din bil förstärkare till batteriet
hur du ställer in tiden på en JVC stereo
nummerskylt stilar
grunderna i lowrider hydraulik
3M Scotchcal film instruktioner
hur man målar aluminiumfälgar