turbo golf komponenter

turbo golf komponenter

Även Volkswagen har tillverkat turboladdad Golfs sedan mitten av 1990-talet, var inte varje modell välsignade nog att ta emot 1. 8T eller 2. 0T. Men allt hopp är inte förlorat för den som önskar en turbo rush från fler fotgängare sugmotor 2. 0L erbjudanden. Noggrann val av komponenter och ett öga för detaljer gör att du kan utnyttja din Golf motorns inneboende styrka och hållbarhet.

Turbo

Även om du inte nödvändigtvis behöver använda en Garrett turbo är T3 en väl sant eftermontering av denna motor och är tillräckligt lika för att ett bestånd 2. 0T turbo att det kommer att matcha upp bra till motorn. IHI, Mitsubishi och Volkswagen producera konkurrenskraftiga erbjudanden.

Turbo Grenrör

Du behöver antingen en turbo utloppsröret från en 8V turbo motor eller en eftermarknad motsvarande. Stock-type "log" mångfalder är generellt det billigaste och enklaste att installera, men en eftermarknad tubulär rubrik ger dig mest kraft och bästa uppsving svar.

Turbo Downpipe

En 2,5-tums turbo framrör konstruerad för en lager 2. 0L turbo fungerar så länge du använder en turbo med 2. 5-tums uttag. Eftermarknaden stuprör är billiga och enkla nog att installera att du kan lika gärna avstå från sådana som är konstruerade för lagerhållning 2. 0Ts för att välja en extra kraft av en eftermarknad enhet.

Oil foder som

Du kan köpa en färdig olja -matarledning som från eftermarknaden, bygga en egen från grunden eller köpa en uppsättning av foder linjer och anordningar utformade för en 2. 0T. Oavsett vad, du behöver en linje olja foder, olja returledning, oljeretur fläns och en Audi A3 oljetråget och packning. Du kanske också vill överväga att installera en extra oljekylare i linje.

Intercooler och VVS

Du behöver en intercooler, kanalisation och hårdvara kit för routing tryckluft från turbon till din insugningsrör. Lyckligtvis kan en mekaniskt identisk 8V-utrustad Audi A3 förse dig med alla de delar som behövs. Eller så kan du bara köpa nya delar som är avsedda för en A3 om du inte har en ledig Audi.

Utblåsningsventilen och Wastegate

Alla justerbar eftermarknaden friblås ventil kommer att hjälpa att avvärja kompressor uppgång och senare turbo skada . Det samma gäller för wastegate och manuell öka controller om du använder en turbo utan en integrerad wastegate.

Bränsle Control

ditt lager dator kommer inte på något sätt arbeta med turbo. Du behöver en fullt programmerbara, eftermarknad dator bränslehantering och alla tillhörande hårdvara och mjukvara. Om du inte redan är bekant med sådana datorer, då är du bäst av att installera turbo kit och dator i bilen och ta den till en kvalificerad verkstad att koppla upp allt och få igång det. Om du inte har den kompetens, utrustning och verktyg för att göra det själv, så ska du nog överväga att öppna en egen butik och laddning andra för tjänsten.


Relaterade artiklar


hur gör jag programmera en Chevrolet avlägsen dörr kontroll?
ledningsdragning en eftermarknad stereo i en Lexus IS300
prestandaförbättringar som förbättrar gas körsträcka
hur man installerar ledde underglow belysning
typer av gränsöverskridande borrade skivor
hur du tar bort fabriken stereon på en Lexus LS 460
Hur gör jag design trä inredningar för arbetsfordon?
Hur förbättrar jag en 1982 corvette’s bakfjädring?
hur man programmerar 2002 Pontiac nyckellösa fjärrkontroll
hur du tar bort en Bestop från en 1997 Jeep Wrangler