hur du ansluter kablarna till blinkers på trailer

hur du ansluter kablarna till blinkers på trailer

Många bilar är utrustade med en dragkrok att göra transportera stora objekt mycket lättare. Men för att en släpvagn för att dras lagligt måste det ha arbeta blinkers, bromsljus och parkeringsljus. När släpet är fäst på fordonet, skall släpets kabelnät är fäst på fordonet så att föraren kan styra ljus under körning. Lyckligtvis ansluter en trailer's ljus är lätt och kan göras på samma sätt för de flesta fordon

Du behöver:
Hjulblock.
Ficklampa.
T-1 kontakt (tillval).
Avbitartång (tillval).
Kopplingsadapter (tillval).
Eltejp (tillval).


1.
Ställ Parkeringsbromsen på både fordon och släp. Placera stoppklossar framför och bakom minst ett hjul på släpvagnen.
2.
Krypa under bakre delen av fordonet och hitta kabelnätet. Fordon som är inrättat för bogsering kommer vanligen att ha kabelnätet nära dragkroken eller nära en baklykta. Kabelnätet kommer att vara en samling olikfärgade trådar och kommer alltid att ha ett vardera av gröna, gula, vita och bruna sladdar.
3.
Hitta kontakten kabelnätet. Nästan alla fordon som gjorts sedan mitten av 1990-talet som etableras för bogsering har ett kopplingsschema adapter för en bogsera fordon. Anslut ledningsnätet från bogsera fordonet in i kabelnätet i koppel fordonet. Om antalet trådar på varje är olika, använda en extra adapter som en brygga mellan dem. Om den samordnande fordonet inte har en Kopplingsadapter av något slag, fortsätter du till nästa steg.
4.
Öppna bilens huva och koppla bort batteriet. Återgå till fordonets kabelnät och skarva kablarna för att installera T-1 kontakt. Skär varje tråd, band 1 /2 tum av isoleringen från varje ände av skarv och ansluta ändarna till samma färgade ledningen på T-1 kontakten genom att vrida kabeln tillsammans. Beroende på typ av T-1-uttag, kommer layouten något annorlunda, men färgerna är standardiserade i alla kabelnät. Vira skarvas anslutningar med eltejp.
5.
Sätt släpets kabelnätet i T-1 adapter. Anslut batteriet och testa alla lampor. Om någon av lamporna inte fungerar, koppla bort batteriet och kontrollera Kopplingsanvisningar.

Tips och varningar


 • Wire färger är standard för alla fordon och släpvagnar. De är: grön: höger blinkers /höger broms, gul: vänstersväng signal /vänster broms, brun: bakljus, vita: marken, röd: backup ljus, blå: elektriska bromsar, lila. Hjälpkraft


 • Relaterade artiklar


  hur du ansluter en strömkabel till ett bilbatteri
  Hur tar jag bort stereon i en 1994 Oldsmobile?
  hur du installerar en radio i ett 1990 Geo Prizm
  hur man installerar en bil audio cd-spelare på en Oldsmobile Alero
  hur man installerar en iPod-adapter till bil
  Hur tar jag bort ett stänkskydd på en 2005 Tacoma?
  hur du anpassar bilar & hjul
  Hur hittar jag en sändning kylare för en Ford C-6 automatisk växellåda?
  Hur använder jag mp3 delen av mitt Jensen mp3310 bilstereo?
  Honda tuning tips