hur man gör en trälåda för din pickup

hur man gör en trälåda för din pickup

Verktygslådor som passar in på baksidan av en pickup kan vara en tillgång för alla som använder en truck för arbete. Metal lådor är dyra och kan repa sängen i lastbilen. En trälåda kan göras för att passa alla Bäddmått lastbil. För en box som kommer ut i vädret, välj tryckimpregnerat virke och en god kvalitet väderbeständig polyuretan lack. Det är också viktigt att använda säkerhetsbälte gångjärn. I järnaffär, be om gångjärn leksakslådan. De är utformade för att förhindra att locket från att falla plötsligt och krossa fingrar.

Du behöver:
2 ark av marina betyg eller tryckimpregnerat plywood, 4-genom-8 fots blad, 1 /2 tum eller mer tjock
. Tabell såg.
Måttband.
Carpenter's nivå.
Scrap 2-av-2 tums timmer ca 8 inches lång.
Trä epoxi.
String.
Säkerhet gångjärn.
Säkerhet HASP.
Gummi skruvad i fot.
Drill.
Skruvmejsel eller skruvbitsen.
Sandpapper.
Polyuretanlack.
Kedja (tillval).

Cutting the Pieces


1.
Mät bädd av pickup. Många verktygslådor eller rutorna är placerade direkt bakom hytten, men andra är säkrade i närheten av bakluckan för enkel åtkomst. Se var du placerar din låda du har ett utrymme ca 2 meter djup för att tillgodose bredden på lådan. Skriv ner bredden på sängen där du vill placera lådan. Mät foten av flaket och toppen där kanten av rälsen ligger närmast.
2.
Klipp både ark plywood på längden i två lika stora bitar på bordet såg. Detta skapar fyra 2-av-8 fots bitar. Om din lastbil inte har en nivå 2-fot-området, gör din box lite smalare för att passa.
3.
Skär en styrelse för att passa på sängen av trucken. Detta kommer att vara ner i din låda. Placera tavlan i flaket där den färdiga boxen kommer att bli.
4.
Placera nivå på antingen kanten av botten. Kontrollera att nivån är absolut vertikal utan att slå i sidorna av lastbilen. Kontrollera båda sidor. När försäkrade den färdiga lådan passar, skär en andra träbit med botten som ett mönster. Den andra kommer att bli toppen.
5.
Placera båda trästycken i sängen av lastbilen staplade på varandra. Mät avståndet från veden till toppen av sängen väggarna med måttband.
6.
Klipp till två bitar av trä från 2-mul-breda plankor. Det bör längden på mätningen tas i steg 5. Dessa kommer att bli sidorna av boxen. Skär fyra 2-tums kvarter från 2-av-2 skrot timmer. Skär en liten bit skrot plywood för en markör.
7.
mäta tjockleken på båda sidor. Subtrahera detta nummer från den totala längden på botten. Klipp två stycken denna längd och samma bredd som de två sidorna. Dessa bitar ska ligga till fram-och baksidan av boxen.

Montering av Box


1.
Bred epoxi på en av långsidorna på underdelen. Plats framsidan av lådan på plats. Centrera bit på botten. Det blir extra botten på båda sidor. Detta är rummet för den sida bitar. Bred epoxi på tre sidor av två av 2-av-2 block. Limma dessa på plats där den främre går ned i lådan. Kontrollera att blocket är i jämnhöjd med den sida av framst.
2.
Bred epoxy frikostigt på en av kanterna på framsidan av boxen. Sprid lim på undersidan av ett av sidostyckena. Placera denna sidostycke mot limmet på framsidan så att kanterna är i jämnhöjd med främre delen av rutan. Tryck på 2-i-2 block så den är ordentligt ansluten till både fram-och sidostycke. Håll i flera minuter tills limmet börjar att ställa in. Upprepa med den andra sidan.
3.
Bred epoxy frikostigt på båda kanterna och botten av baksidan av lådan. Slip detta pusselbiten på plats.
4.
Sprid lim på de två sista 2-av-2 block och pressa dem ordentligt i ryggen hörn av boxen. Håll dessa bitar tills limmet börjar att sätta.
5.
Linda snöre runt rutan flera gånger för att hålla den på plats. Placera flera böcker eller någon annan vikt i hörnen för att trycka dem ordentligt mot botten av lådan. Låt härda över natten.

Färdigställ Box


1.
Vänd lådan upp och ner. Skruva av de fyra gummifötterna genom botten av lådan bara insidan av varje av de fyra hörnen. De bör skruvas direkt in i 2-av-2 block i hörnen. Sväng höger sida upp.
2.
Installera säkerhet hänger på botten av den sista biten i sågat virke. Installera den andra delen av gångjärnen på baksidan av lådan.
3.
Sand hela lådan, topp, botten och sidor. Måla med väderbeständig polyuretan. Låt torka.
4.
Skruva fast en låsning hasp på toppen och framsidan av lådan. Detta kommer att hålla lådan stängd och bör ge utrymme för ett lås om så önskas.
5.
Flytta den färdiga boxen i sängen på lastbilen.

Tips och varningar


 • Om plywood är tillräckligt bred, kan efterbehandling skruvar användas istället för epoxi.
 • Vikten av rutan bör hålla det på plats, men beroende på konfigurationen av din bil, kan boxen fastkedjad i stället för ökad säkerhet.
 • försiktig när du använder ett bord såg.
 • Som med allt placeras i botten av en pickup, var försiktig vid körning över ojämn terräng eller göra snabba starter och stopp.


 • Relaterade artiklar


  hur man programmerar transponder nycklar för en Grand Prix
  hur man använder handsfree-samtal på en bilstereo
  hur man installerar en klass 3 rycket på en 1996 Dodge RAM 1500
  Hur tar jag bort radion från en 1997 F-150?
  olika auto färgbrytning nyanser
  Hur aktiverar jag ett system sienna larm?
  medborgerlig strut brace fördelar
  typer av gränsöverskridande borrade skivor
  hur man tråd ett tänt fordonsindustrin switch
  vad är ett block plattan ligger en ford 302?