bil hjul specifikationer

bil hjul specifikationer

Även om många människor att förändra sina bilens hjul helt enkelt att förbättra det sätt deras bil ser ut, kan nya hjul också ha en betydande inverkan på prestandan. Att flytta till ett större hjul kan förbättra hantering, vilket kan byta till ett lättare hjul. Att välja hjul, är mer än bara en fråga om utseende och storlek, dock. Du måste också välja hjul konfigureras för att passa din bil.

Storlek

Även om du kommer att höra många människor hänvisar till hjuldimensioner som en enkel rad inches, består deras storlek av mer än detta antal. En 19-av-8-tums hjul har en 19-tums diameter. Den mäter också 8 inches tjock från insidan till utsidan av hjulet eller mer specifikt mellan de två flänsarna som stöder däcket.

Offset

Ett hjul är offset mäter avståndet mellan "ansikte" av hjul --- navet med bulthålen är belägna --- och dess kant. Ett hjul med positiv offset har ansiktet förskjutits mot framsidan av hjulet, och en med negativ offset har det skiftat mot baksidan. Ett hjul med negativ offset kan sticka ut från kroppen i bilen.

bultmönster

Detta nummer, som även kallas ett "pitch cirkel diameter" eller "PCD" vanligtvis visas som två siffror separerade av ett X. Till exempel skulle en bult mönster av 5x120 hänvisar till ett hjul med fem bulthål --- ett gemensamt nummer på de flesta personbilar --- som gör en cirkel med en 120-mm mätt mellan centrum skruvhålen.

Center Bore

"Center hål" avser till storleken på hålet i mitten av hjulet där bilens montering nav passar. Många eftermarknaden hjul använda en vanlig, stor center bar som rymmer en adapter används för att justera hjulets bar för att passa en specifik bil.


Relaterade artiklar


subbasen tips
hur man byter dimljus på en mazda 6
vad är halo ljus?
Hur installerar jag en radio i en Dodge RAM?
instruktionerna för att installera en subwoofer och förstärkare
Hur installerar jag en 2004 F150 billet grill?
hur man ansluter en eftermarknad förstärkare till en Chrysler oändlighet stereo
rekommenderas motorkomponenter för en turbo uppgradering
hur man jämföra shop för däck
hur man tråd en Jensen bilstereo