Hur undviker jag turbo lag?

Hur undviker jag turbo lag?

En turbo är en del av motorn som komprimerar luft kommer in i en motor, vilket minskar den mängd energi som behövs för att flytta motorns kolvar upp och ner i sina cylindrar. Denna luft är i allmänhet dras från fordonets avgassystem, där luften redan är under press.

Installera en turbokompressor i bilen kommer att öka sin maximala hästkrafter, men denna extra kraft bara genereras när Turbo fläkt snurrar extremt snabbt. Fläkten snurrar bara upp under kraftig acceleration. Gapet du känner mellan att trycka på gas och ökad acceleration kallas turbo lag. Du kan göra några saker för att minimera turbo eftersläpning i bilen

Du behöver:. .
Keramik turbo fläkt och turbinaxeln (valfritt)
Turboladdarens kullager (tillval).
Andra turbo (tillval).
Intercooler (tillval).


1.
Installera ljusare turbo delar. En lättare fläkten snurra snabbare, vilket gör den extra hästkrafter tillgängliga snabbare. Du kan byta ut någon av Turbo: s roterande delar med ljusare att minska turbo lagg. Keramiska delar är oftast ett bra val.
2.
Installera en mindre turbo. Mindre turbos har lättare delar till att börja med, så de inte tar lika lång tid att spinna upp. En mindre turbo kommer inte att ge så mycket av en hästkrafter uppsving som en stor en, men kraften kommer att finnas tillgängliga snabbare.
3.
Installera sekventiella turboaggregat. Detta innebär i princip att använda en liten och en stor turbo på samma motor. Den lilla turbon ger en snabb, moderat makt öka samtidigt som den stora turbon snurrar upp för att öka hästkrafter ytterligare.
4.
Byt turbo s turbinaxeln lager. De flesta turbos har vätska lager, som stöder turbinaxeln med ett skikt av smörjmedel slutna mellan den och dess bostäder. Ersätta dem med kullager särskilt utformat för turbos kan minska friktionen som verkar på turbinaxeln, minska turbo lagg.
5.
Installera en intercooler. En intercooler kyler den varma frånluften som används av turbo innan den går in i motorn. Svalare luften är tyngre än varm luft och lättare för turbon att komprimera till rätt tryck före användning.

tips och varningar


 • Om du byter ut din turbo's lager, göra absolut säker du använder lager som utvecklats särskilt för användning i turboladdare. Användning av andra kullager drastiskt förkorta livslängden på din turbo.


 • Relaterade artiklar


  hur man uppgraderar en 1988 Jeep Cherokee’s radiator
  hur man målar en gummilist organ gjutning
  diy: bedliners
  hur man ändrar trumbromsar till skivbromsar
  diy rökt strålkastare
  diy flaket beläggning
  Hur berätta om du har fjärrstyrning
  Silverado krom avgassystem tips
  hur man gör en sn95 mustang handtag bättre
  North Carolina DMV lagar om Färgtoning