beskriver anslutning strålkastare och lyser parkering till en omkopplare

beskriver anslutning strålkastare och lyser parkering till en omkopplare

Över tiden kan strålkastare sätta på en bil slits och så småningom obrukbar. Dessa växlar kan ofta vara ganska dyra att ersätta. En billig lösning är att ansluta en enkel vippbrytare i stället för strålkastare switch, som i allmänhet också kontrollerar Extraljus. Vippströmställare finns på de flesta bildelar butiker samt elektronik återförsäljare, som Radio Shack, och kan oftast kopplas upp utan alltför mycket besvär

Du behöver:. .
Skruvmejsel
Hylsnyckelsats och spärrfunktion.
Avbitartång.
Avisoleringstänger.
Wire crimpers.
Eltejp.
Vippbrytare.


1.
Bestäm var du vill montera vippan. Strömbrytaren ska vara nära den gamla växla läge så att du enkelt kan köra befintliga kablarna till vippan.
2.
Leta reda på befintliga ledningarna för gamla strålkastare /parkeringsljus switch att du byter ut. Strömkabeln kopplas bort eller ledningar från baksidan av switchen. Bestäm vilka trådar skicka ström till lamporna när strålkastarna slås på. Konsultera en verkstadshandbok som är specifik för din bil för kopplingsschema om du inte kan avgöra vilka kablar är för strålkastarna.
3.
Avgöra hur kablarna sitter fast på baksidan av den nya växla omkopplare. Baksidan av vippan kommer att ha ett antal fästpunkter för ledare, vilka varierar beroende på vilken typ av vippbrytare du använder. Dessa kan vara bladtyp anslutningar eller ens skruvtyp anslutningar som använder en skruv för att fästa ledningen på plats.
4.
Fäst sladdarna till strålkastarna och Extraljus till vippan . Detta kommer förmodligen att kräva skära ändarna av kablar och fästa ett blad-kontakt i varje ände. Använd Avisoleringstänger att ta bort cirka u00BD centimeter av isoleringen runt kablarna anslut sedan kabeln kontakter på varje tråd. Kläm fast kontakten ordentligt runt varje tråd genom att klämma med en tång wrap sedan eltejp runt ledningarna och ändarna på anslutningarna fäst trådarna.
5.
Koppla upp alla av kablarna till anslutningarna på baksidan av vippan. Det blir en "mark", en "makt" och kanske ett "tillbehör" anslutning. Anslut den befintliga strålkastare trådarna i rätt ordning, rådfråga din elschemat vilket tråd går där. Du kan också göra detta, genom försök och misstag, genom att ansluta ledningarna fram till strålkastarna och körning tänds när vippan är påslagen.
6.
Montera växla till streck när kablarna har anslutits och Extraljus och strålkastarna tänds. Brytaren kan monteras på olika sätt. Vissa är helt enkelt skruvas fast. Andra måste föras in i ett hål så att en mutter kan gängas på baksidan av vippbrytare för att hålla den på plats. Se till att inga metallföremål på omkopplaren kommer i kontakt med någon metall på instrumentbrädan, eftersom detta kan skapa en elektrisk kort och orsaka ytterligare problem.
7.
Testa strålkastare växla genom att vrida den på och se om strålkastarna tänds. Switchen bör ha tre lägen: ett för off, en för Extraljus och den andra för strålkastarna.


Relaterade artiklar


hur man återställer fjärrstyrning i en 2005 F250
Vilka är de fyra viktigaste komponenterna i bil färg?
Hur tar jag bort fabriken radio från en 1984 Dodge Omni?
hitta Street Legal elektriska skotrar
installera subwoofer förstärkare utan delningsfilter
hur man installerar Sirius radio i ett 2002 ford explorer
hur man återställer en fjärrstyrning
hur man byter glödlampa på en Volvo 850
hur man installerar motorvägen barer på motorcyklar
hur reparera en auto headliner