hur man ansluter ett ljudsystem i en bil

hur man ansluter ett ljudsystem i en bil

Många fordon som produceras i dag att förvärvaren skall kunna anpassa ljudet systemen till önskad specifikationer. Om du har en äldre modell fordonet eller om du har köpt ett begagnat fordon kan du överväga att uppgradera ljudsystemet för att passa dina behov. Grundläggande förändringar inkluderar installation högre kvalitet på högtalare eller en ny stereo mottagare. Listan över stereo uppgraderingar är obegränsad. Även om du bör söka professionell installation vissa ändringar, kan du installera en grundläggande ljudsystem i din bil själv med några verktyg och grundläggande lödning kunskap.

Byta Högtalare


1.
Ta på skyddsglasögon eller ögonskydd. Öppna huven på din bil och Lossa kabeln från batteriet med en liten skiftnyckel. Se till att dina dörrar är öppna innan du kopplar bort batteriet terminalen, ofta elektriska lås aktiveras när batteriet kopplas bort
2. .
hitta den bil dörr högtalare i din ytterdörr. Bestäm om du kan ta bort högtalaren täcker enbart för högtalare tillgång eller om du kommer att behöva ta bort hela dörrpanelen för att komma åt högtalarna. Få tillgång till de främre högtalarna genom att antingen använda en liten skruvmejsel för att bända bort pärmarna eller ta bort den främre dörr paneler.
3.
Skruva ur de fyra skruvarna på de främre högtalarna med en Phillips skruvmejsel. Skär igenom häftmassa med en brukskniv. Koppla ur högtalaranslutningarna och ta bort högtalaren.
4.
koppla fordonets ledningar till nya högtalare, se till att positiv ansluter till positiva och negativa ansluter till negativa. Observera att den positiva polen är större än den negativa terminalen på högtalaren. Löd kablarna på plats. Observera att du också kan köpa kit kabelnät som tillåter dig att enkelt koppla in dina nya högtalare.
5.
Montera högtalaren med de fyra skruvarna. Byt ut högtalaren lock eller dörrpanelen.
6.
Hitta de bakre högtalarna på din bil. Dessa är ofta placerade ovanför baksätet, i den bakre luckan eller längs den bakre sidopanelen. Få tillgång till de bakre högtalarna genom att antingen använda en Phillips skruvmejsel för att ta bort skruvarna som locket på plats eller med hjälp av en tunn skruvmejsel för att bända av locket.
7.
Ta bort och ersätt de bakre högtalarna på samma sätt som du tog bort och ersätts de främre högtalarna.

Byta Stereo


1.
Skruva loss din gamla stereon. Bestäm om din mottagare är på plats med clips metallfjäder eller om det krokar i instrumentbrädan direkt med konsoler. Gratis en stereo som är på plats med fjäderklämmor genom att införa två DIN verktyg i skårorna på varje sida av stereon och tryck. Dra stereo-ut på samma gång. Skruva loss en stereo som krokar i streck direkt genom att ta bort streck kåpa och ta bort bultarna stereo enheten på plats. Koppla bort alla kablar bakom stereoanläggning och tar bort enheten.
2.
Förbered den nya stereon genom att ansluta lämpliga kablar från mottagaren till rätt kablar på kabelpiskan adaptern. Strip 1/4-tums bort kablarna och vrid ihop dem. Löd dem att stärka sambandet. Observera att du kan ha extra sladdar från mottagare som inte är anslutna.
3.
Montera stereo monteringskassetten i streck där den nya stereon kommer att gå. Tryck metallstift utåt med en skruvmejsel för att säkra monteringskassetten i instrumentpanelen.
4.
Anslut nya stereo i fordonet anslutningar. Sätt på dig skyddsglasögon och anslut batteriets minuspol, vilket garanterar att du lämnar din främre dörrarna öppna. Slå på fordonet och testa den nya stereon se till att den fungerar ordentligt. Lyssna på varje högtalare för att säkerställa en korrekt anslutning.
5.
Stäng av fordon utanför och skjut stereo i hylsan. Lyssna efter ett klickljud som stereo passar på plats. Installera eventuella tankstreck trim som du tog bort eller som följde med stereon.


Relaterade artiklar


chevy astro tune-up tips för att förhindra dålig gas körsträcka
Hur tar jag bort en radio från en 1990 Lexus ls400?
hur du tar bort radion i en 1995 Chrysler LeBaron
hur man gör en partiell höjdpunkt hår folie
corolla avgasrör ersättning tips
Lägga till en transponder nyckel till en F-150
DIY planer för en van-top godstrafik
Lexus GS 430 stereo avlägsnande
hur du ansluter en förstärkare i en Cheva förorts banbrytande Yukon
hur man programmerar en Keyless post för en Ford Taurus