olika högtalarlådan motiv

olika högtalarlådan motiv

Du behöver:
bredare däck
. Domkraft.
Pallbockar.

Det finns olika typer av högtalarlåda konstruktioner såsom porterade, slutna eller bandpasslådor. Utöver dessa mönster, en del människor föredrar anpassad högtalarlåda design som passar anpassade kapslingar. Utformningen beror främst på den miljö där lådan kommer så småningom att ligga.

Slutna

Slutna högtalarlådor är högtalarkabinett som inte har några hål eller hamnar i rutan. Talaren kan beröras direkt utan hinder (till skillnad från med en bandpass låda). Förseglade högtalarlådor låsa luften inuti lådan. Med högtalare pumpar skapa ljud reflekteras pumpen lådan och luften inuti. Eftersom luften och ljudet har ingenstans att fly, är de båda fångade i rutan, förstoringsglas ljudet. Det resulterande ljudet är högre men inte nödvändigtvis renare. Ljudet är smutsigare, eftersom de ursprungliga "kick" förstärks och försenade något av genljöd rutan. Slutna lådor är vanligt förekommande med subwooferhöljet i anläggningar bilstereon. Eftersom de flesta bilstereo subwooferhöljet finns i bagageutrymmet på bilar är förvrängd bas inget problem.

Portad

Portad högtalarlåda mönster ger en renare, "stramare" bas och används i hemmet ljud mer än bilstereon. Portad högtalarlådan mönster har hål eller hamnar i rutan att luft kan passera in och ut ur lådan. Detta gör att luften från pumpa högtalaren en chans att fly i inneslutningen. Som ett resultat, är ljudet hårdare, eftersom det inte finns någon efterklang eller luft och ljud i rutan. Portad högtalarlådan mönster är vanligen inte lika högt som andra mönster men ger ljud av högsta kvalitet, vilket är varför de oftast används i inställningar hemmabio.

Bandpass

Bandpass högtalarlåda kapslingar nästan uteslutande finns i bilstereon installationer. Bandpasslådor har en annan högtalarlåda som täcker den yttre delen av högtalaren. Detta yttre hölje är vanligtvis en stark plexiglas. Den andra kammaren fungerar som ett förseglat lådan och förstärker ljudet som produceras av baselementet. Det kan ses som två högtalarlådor för en högtalare. Det resulterande ljudet är betydligt starkare än en portad låda. Men eftersom högtalarens framsida är inneslutna i ett andra rutan, är ljudet dämpas och något förvrängd. Därför är denna design används för subwoofers i bilstereon.


Relaterade artiklar


Dodge Viper avgassystem tips
Hur spelar jag en iPod på en Sony CDX-GT620U?
hur du gör din egen rack bil ski
Hur ställer jag in tiden på en Pioneer DEH-P6600 cd-spelare?
hur man glasfiber ett högtalarlådan
hur man installerar toppar auto vinyl
hur man programmerar en Honda bil fjärrkontroll
Holley 6299 information
Silverado avgassystem tips
hur man programmerar en avlägsen post för en satsning