hur man byter en serpentin bälte på en 4.7l toyota tundra

hur man byter en serpentin bälte på en 4.7l toyota tundra

Serpentine bältet på en Toyota Tundra 4,7-liters motorn är en enda sammanhängande bälte som väver genom olika delar av motorn och även vänder motorns vevaxel. På tundran, fungerar det rullställ, generator, fläkt, luftkonditionering och servostyrning pump. Med tiden kan den Serpentine belt spricka, gå av eller töjas, och regelbunden ersättning av bältet behövs för att hålla din Tundra köras effektivt

Du behöver:. .
Sockel för sträckaren, 1/2-tums
Breaker bar spärrfunktion.
Skruvmejsel.
Skiftnyckel.
Maskeringstejp.


1.
Öppna huven på tundran. Leta reda på Serpentine belt konfigurationen diagram på undersidan av huven. Se det här diagrammet under hela processen. Justera skiftnyckeln huvudet för att passa muttrarna på batterikontakten leder. Koppla bort batteriet leder och placera dem åt sidan.
2.
Stå framför fordonet och lokalisera den automatiska remspännaren som refereras på Serpentine belt diagrammet diagram för dina Tundra. Placera 1/2-tums uttaget på slutet av brytaren bar Ratchet och skjut uttaget över 1/2-tums muttern som sticker ut från sidan av den automatiska remspännaren. Ansök hävstång för spännaren i moturs riktning eller som anges på konfiguration diagrammet för din årsmodell. Håll trycket på bar i några sekunder tills spännaren kompresser. Använd skruvmejsel för att skjuta bältet bort av spännaren. Försiktigt låta den fjäderbelastade spännaren att flytta tillbaka till sitt ursprungliga läge. Ta bort bältet från de återstående remskivor i motorn.
3.
Route den nya remmen genom trissa system med hjälp av serpentin diagrammet bältet diagram som referens. Passa spåren i bältet med spåren av remskivor som har spår. Placera remsor av maskeringstejp över kanterna på remmen på varje skiva att hålla bältet på plats medan du drar det genom systemet. Lämna spännaren till sist. Ansök hävstång på brytaren och använd skruvmejsel för att skjuta bältet över spännaren. Släpp spänningen långsamt.
4.
Kontrollera att bältet är på hela remskivorna enligt diagrammet. Ta bort remsor av tejpen. Byt batteri kontakten leder till batteriet. Starta motorn och lyssna efter ljud som floppa eller skrikande som tyder på bältet är felaktigt monterad på en av remskivor. Justera bältet om nödvändigt med spännaren för att frigöra spänningar på bältet tills allt är korrekt konfigurerad.

Tips och varningar


 • Om Serpentine belt konfigurationen diagram saknas från din Toyota Tundra, kontakta en Toyota återförsäljare eller ladda ner handboken från Toyota webbplats.
 • Vissa årsmodeller av Tundra kan kräva att du ansöker medurs hävstång på spännaren, medan andra kan kräva moturs kraft. Kontrollera konfigurationen diagrammet för att avgöra vilken som är den rätta metoden för ditt år av Tundra.
 • aldrig glida bältet på och utanför spännaren med fingrarna. Använd ett verktyg som en skruvmejsel för att undvika skador.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter en bränslefilter i en 2005 chevy malibu
  hur man programmerar en 2004 Kia Optima är Keyless fjärrkontroll
  2001 saturn: låg hastighet och att tveka
  Vilka är de specifikationer för en 2000 chevy kavaljer?
  hur du tar bort repor från bil finish
  2007 Chrysler 300 färger
  Var är filter luften i kabinen som ligger i en Pontiac?
  hur ändrar bromsband på en Dodge lastbil
  hur man kan utvidga mpg på VW Golf diesel
  hur kan man få en bil