hur du ändrar kylvätska på en 1990 Toyota V-6 lastbil

hur du ändrar kylvätska på en 1990 Toyota V-6 lastbil

Kylvätskan i en 1990 Toyota V-6 lastbilsmotor lagras i kylaren och pumpas genom motorn när den är igång. Motorns kylvätska är vanligen en blandning av glykol och vatten. Denna blandning inte bara kyler motorn, men frostskyddsmedel hindrar kylvätskan fryser under vintern. Frysskydd har också egenskaper som ökar den temperatur vid vilken kylvätskan når en kokpunkt, vilket minskar risken för överhettning. Kylvätska behöver förändras regelbundet, eftersom det bryter ner med tiden och plockar upp föroreningar i kyla processen.

Du behöver:
Antifreeze
. Tång.
3-gal.
 behållare.
Vatten.


1.
Parkera bilen på plan mark. Vänta minst två timmar för motorn att svalna. Motorhuven och stötta det öppet. Ta av locket från kylaren genom att trycka ner den medan vrida den moturs. När locket slutar rotera, lyft bort det från radiatorn.
2.
Leta radiatorn tömningsventilen på botten av radiatorn. Lägg en 3-liters kärl under ventilen. Öppna ventilen genom att vrida den moturs. Kylvätska börjar rinna ut ur kylsystemet. Det kan ta flera minuter att helt rinna ut.
3.
Stäng ventilen när kylvätskan har tömts fullständigt. Flytta behållaren ur vägen.
4.
Häll frostskyddsvätska i kylaren genom locket öppnas. Tillsätt vatten att uppnå den rätta frysskydd /vatten-förhållande som anges av anvisningarna på kylarvätska behållaren. Fyll radiatorn tills den är full, men inte rinner över.
5.
Starta motorn med kylarlocket fortfarande ut och springa i en minut eller så. Detta gör att vattenpumpen att distribuera kylvätska i hela kylsystemet. Stäng av motorn och lägga mer kylvätska för att fylla kylaren som behövs.
6.
Tillbaka kylarlocket. Leta njurformade, vit plast kylvätska overflow reservoar på sidan av motorn. Det kommer att finnas en liten slang som går från locket på behållaren till toppen av radiatorn.
7.
Ta av locket på översvämningen behållaren och fyll den med kylvätska till den nivå som markerade "kall". Sätt tillbaka locket. Starta motorn och låt den gå ett par minuter. Stäng av motorn och kontrollera behållaren. Lägg till mera kylvätska som behövs.

Tips och varningar


 • Ändra aldrig kylvätskan på en het eller varm motor. Se alltid till att motorn är kall.


 • Relaterade artiklar


  min 2003 Dodge Durango nyckeln startar inte
  bil täcka information
  hur man kan stoppa krom fälg punktfrätning
  reparationer som behövs för min bil med 90.000 miles
  hur man återställer TPMS på en 2002 Cadillac
  vad som gör bilen bromsar skrika?
  tävlingsbilen bygga skolor
  min förgasare är översvämmade och startar inte
  hur du justerar strålkastarna på en Toyota Celica
  hur rutten en 1997 jeep Serpentine belt