hur man installerar en bakbroms sko i en 1995 Honda Civic

hur man installerar en bakbroms sko i en 1995 Honda Civic

En bils bromssystem är den viktigaste säkerhetsfunktion det har, så underhåll är en högt prioriterad fråga. I 1995 års Honda Civic featured framhjulsdriven skivbromsar och bak-hjulet trumbromsar. Det trumbromsar bara hantera cirka 30 procent av arbetsbelastningen att stoppa Honda Civic, så de kommer att behöva repareras mindre ofta än de främre bromsarna. Honda föreslår kontroll av bakbromsarna, särskilt trumman och skor, varje 6. 000 miles

Du behöver:. .
Rörtång
Jack.
Pallbockar.
Bromsinställning verktyg.
Bromsfjädern verktyg.
Broms borttagningsverktyget.
Bromsdelar renare.
Rag.
Avfettningsmedel, valfritt.
Gummihammare, valfritt.


1.
Park Honda Civic på en plan, jämn yta. Ställ in parkeringsbromsen.
2.
Lossa muttrarna på bakhjulet genom att vrida rörtång ett varv på varje mutter. Placera domkraften under ramen baktill på fordonet. Lyft Civic tills bilbockarna kan placeras under båda bakaxlar. Slutför bort muttrarna, ta sedan bort hjulet och ställ ut det på arbetsytan så att den inte är i vägen.
3.
Avlägsna trumman genom att dra det rakt ut. Om trumman sitter fast, sätter verktyget bromsinställning till tillgång hålet på baksidan av bromssystemet och justera skor så de inte trycker mot trumman. Om trumman är fortfarande fast, spraya en liten mängd avfettningsmedel runt kanten på trumman och knacka med en gummiklubba för att bryta det är gratis.
4.
Komprimera returfjäder och ta bort den med bromsfjädern verktyget. Ta bort hållaren klippet genom att trycka in med broms demonteringsverktyget och vrida verktyget moturs.
5.
Ta bromsskon och de bifogade hårdvara. Rengör alla delar med broms delar renare och en ren och torr trasa. Överför hårdvara till den nya bromsskon. Återmontera bromsskon i omvänd ordning. Upprepa steg med de andra bromsskon.
6.
Placera bromstrumman igen. Sätt hjulet på axeln och dra åt muttrarna ner för hand. Ta bort pallbockar och sänka Honda Civic. Slutför dra åt muttrarna med rörtång. Sätt dig i bilen och upprepade gånger trycka på bromsen för en minut eller två.


Relaterade artiklar


hur du ändrar strålkastaren på en 1998 Town & Country
hur man kan återställa den ursprungliga glans till GM aluminium hjul
hur du vill justera passat strålkastare
hur du lägger till kylarvätska i en 2005 chevy Uplander
hur du tar bort repor från bil lack
problem med ABS-bromsar
hur du justerar strålkastarna på en 1999 ford escort
hur man byter visir Chrysler sön
Dodge Durango felsökning luftkonditioneringen
hur man polera bleka yttre svart trim