Hur installerar jag en EGR-ventil en 2005 Dodge Durango?

Hur installerar jag en EGR-ventil en 2005 Dodge Durango?

I 2005 års Durango är en fullstor SUV fordon som konstruerats och tillverkats av Chrysler under Dodge varumärke. The Durango är utrustad med ett avgasåterföringsventil, som brukar kallas en EGR-ventil. EGR-ventilen styr avgaserna in i insugningsröret, där det går in i förbränningskammaren igen. Detta förebygger motor överhettning och ökar effektiviteten. När den nuvarande EGR misslyckas, är det viktigt att ta bort och installera en ny EGR för att säkerställa att fordonet inte överhettas och orsaka skador på motorn eller andra komponenter.
1.
Parkera Durango och låt lastbilen svalna en halvtimme. Öppna motorhuven för att komma åt komponenterna.
2.
Leta nuvarande EGR-ventilen. Du måste först ta bort den befintliga ventilen innan installerar en ny. På 2005 Dodge Durango, är ventilen placerad på passagerarsidan, titta i högra hörnet av motorn och du kommer att se ventil
3
Bryt strömmen EGR. . genom att skruva loss bultarna ventilen till mount med en hylsnyckel. Dra ventilen från fästet. Du kan behöva använda våld för att fria ventilen från kol uppbyggd. Kasta ventilen.
4.
Rengör ventilen monteras före installation av nya EGR att garantera en ren anslutning. Spraya ventil med förgasare renare och låta renare att penetrera fast-på kol i tre minuter. Rengör kol och skräp bort med en stålborste och trasa.
5.
Placera EGR-ventilen på ventilen monteras. Passa in hålen på ventilen till hålen på fästet. Byt ut bultarna och dra åt med skiftnyckel. EGR är nu installerad.


Relaterade artiklar


hur man bogsera med automatisk växellåda
hur du justerar säkerhetsbälten i en 2002 bergsbestigare
hur du tar bort trasiga ventilen kärna härrör från däck
Hur installerar jag fjärrstyrning på en 96 chevy Tahoe?
hur man byter en bränsle-filter i en 2004 Dodge Ram 2500
bilbarnstol städning tips
hur man byter SC400 Lexus cigarettändare
felsökning av en bålgeting 473t bil larm
2006 chevy truck påminner
hur reparera en bil däck