Hur berätta om en auto batterikabeln behöver bytas ut

Hur berätta om en auto batterikabeln behöver bytas ut

Auto batterikablarna senaste många år innan de behöver bytas ut: ibland kommer de sista bilens livstid. De är mycket robusta och är gjorda av en rad koppartrådarna som varierar i diameter, beroende på hur mycket ström kabeln behöver genomföra. Delarna täcks av ett tjockt plastbeläggning och är färgade röda och svarta så att du enkelt kan identifiera de positiva och negativa kabel. Det är en enkel uppgift att berätta om din bil batterikabeln behöver bytas

Du behöver:.
Goggles
. Stålborste.


1.
Sätt på ett par glasögon och se till att du inte har några smycken som kan röra elektriska delar till din bil innan du fortsätter.
2.
öppna och säkra din auto's huva. Leta reda på batteri och batteri anslutet till batteripolerna. Kontrollera för att se var den motsatta änden av varje kabel går. Den svarta negativa batterikabeln ansluts till din Autos metall eller motor och fungerar som en jordkabel. Den röda pluskabeln går till din generator och startmotor.
3.
Kontrollera de två kabelanslutningarna på din auto batteri. Leta efter korrosion på kontakterna batterikabeln. Använd en stålborste för att rengöra terminaler så att du kan se kabelkontakter bättre. Om du inte kan rengöra kontakten är det klokt att byta ut kabeln.
4.
Håll varje kabel nära batteriet kontakten och flytta runt. Du måste se om kabeln och kontakten är säkra. Om du ser några koppartrådar lös och sticker ut från kontakten, måste du byta kabeln. .
5
Kontrollera motsatta ändar av varje kabel för samma saker: korrosion och lösa trådar av koppar kabel. Om korrosion inte kan rengöras eller om det finns koppartrådarna exponeras, byt ut kabeln.

Tips och varningar


 • Om bilens generator varning lyser eller Du hittar ditt batteri är död, kan det betyda en dålig anslutning batterikabeln snarare än ett problem med din generator.


 • Relaterade artiklar


  färgen kod plats på en 1994 saturn SL1
  problem med hård växling på en automatisk överföring
  1966 mustang tune-up specifikationer
  hur man byter en serpentin bälte på en 2000 Pontiac Sunfire
  Hur kontrollerar jag oljan på en 1994 Honda Magna 750?
  hur ett bränsle filtret fungerar
  hur ändrar bränslefiltret i en 1994 buick park avenue
  hur man byter drivrem på en 1993 blazer s10
  hur man byter utforskare sidospeglar utsikt
  hur du tar bort den bakre trumman från en Nissan Altima