Hur konvertera korslagerdäck däckstorlek med metrisk

Hur konvertera korslagerdäck däckstorlek med metrisk

Bias-ply däck går tillbaka till 1898. Med utvecklingen av mjukgummi, började Goodyear skapa bias-ply däck med snören av tyg inbyggd i gummi för stabilitet. Storleken på bias-ply däck kan tyckas lite konstigt, eftersom den till stor del bygger på hjul diameter. De flesta nyare personbilar använder en P-metriska systemet (t. ex. P235/75R15) som är baserat på bildformat, sidovägg höjder och diameter fälg. Konvertering bias-ply till P-metriska däck storlek är inte svårt
1.
Identifiera bias-ply däckets diameter. Bias-ply mätning är tryckt på den ursprungliga däcket eller i den ursprungliga specifikationerna för fordonet. Leta denna mätning på däckets storlek diagram som ingår i avsnittet Resurser och diametern som visas bredvid mätningen storlek. Till exempel har A78-14 däck en 24,2-tums diameter. Om du inte hittar den skriftliga mätning av din bias-ply däck, mäta däcket från topp till botten för att få diameter.
2.
Korsreferens däckets diameter med omvandlingen diagrammet i avsnittet Resurser. Leta däckets diameter och till höger om att mätningen kommer att bli en P-metrisk storlek nära i dimensioner till bias-ply. Det kommer att finnas väldigt få exakta träffar, som byggandet av de två typerna av däck resulterar i variationer på höjden och bredden.
3.
Leta P-metriska storlekar som är nära diameter av bias-ply däck om inga exakta träffar listade. Du kanske måste välja en som är precis ovanför eller nedanför diameter. Exempelvis har en 25,8-tums däck inte en exakt matchning, men P215/70R14, P185/75R15 och P195/70R15 är närmast matcher. Flera mätningar som möjligt matcher innebär att du kommer att jämföra flera storlekar av däck.
4.
Ange P-Metric storlek eller storlekar i däcket storlek räknaren ingår i avdelningen Resurser. Räknaren kommer att ge mått på P-metriska däck, medan däcksdimension diagrammet kommer att ge dig måtten på bias-ply. Räknaren jämför två P-metriska storlekar så att du kan mata in två på en gång.
5.
Jämför varv per mil i P-metriska däck de listade varv per mil tryckt på däcket diagram som visar bias-ply mätningar. På båda i diagrammet och räknaren är varv per kilometer som anges av "Rev /mil. " Håll varv per mil i P-metriska däck så nära som möjligt bias-ply mätning. Till exempel är nära 889 varv per kilometer relativt till 897 varv per mil.

Tips och varningar


 • P-metriska, de tre -siffriga tal som följer P är däckets slitbana bredd. Ju större tal betyder det bredare däcket. Om du byter ut ett tunt däck (många bias-ply däck var smal), välja en lägre p-storlek.
 • Om varv per mil i din nya och gamla däck är alltför långt borta, du kan negativt påverka utförandet av fordon, inklusive risken för bromsfel eller en möjlighet att en fortkörningsböter som din hastighet som anges på hastighetsmätaren att bli felaktig.


 • Relaterade artiklar


  hur man hittar tal däck serienummer
  gör-det-själv flaket liner
  orsakerna till att en plötslig minskning gas körsträcka
  hur man byta däck på en enklav
  hur du tar bort repor från bil finish
  hur man kan anpassa strålkastarna anpassningen
  hur man identifierar en GM block
  hur reparera en tår i läder tonneau lastbil täcka
  hur du tar bort en pt EGR röret
  hur man byter en Ford Focus kupéfilter