hur man byter en GMC Duramax bälte

hur man byter en GMC Duramax bälte

Byte av serpentin drivremmen på framsidan av GMC Duramax diesel är inte olikt att ändra en på något annat fordon. Bältet är längre, men den använder en remspännaren och tomgång remskivor som de flesta serpentin bälten. Bältet är tillverkat av gummi förstärkt med nylon, och om det är mycket hållbara, kommer det att sträcka sig över tiden. När bältet har slitit så mycket att sträckaren inte kan hålla det tätt längre, kommer det att behöva ändras

Du behöver:.
Wrench in
. Hylsnyckelsats.
Breaker bar.


1.
Lossa klämman bult på den negativa batterikabeln från batteriet terminal med en skiftnyckel. Lyft kabeln från batteripolen och isolera den från batteriet.
2.
Leta Serpentine remspännaren på framsidan av motorn i din GMC. Det är på passagerarsidan av motorn, nära toppen. Placera en socket på axeln bulten, bulten löper genom mitten av kabelstyrrullen, och skruva sedan en brytare bar till uttaget.
3.
Rotera spännaren moturs med brytaren bar skjut sedan bältet bort sträckaren. Vrid sakta spännaren tillbaka till sitt ursprungliga läge och lät den vila där. Ta bort bältet från kvarvarande tillbehöret remskivor sedan dra ut den ur motorrummet.
4.
Montera den nya remmen över tillbehör remskivor, lämnar bort sträckaren. Var noga med att följa bältet väg försiktigt, ett bälte som routas felaktigt kan skada bandet och tillbehör. Ett diagram på kylaren stöd av lastbilen kommer att visa dig den rätta vägen.
5.
Vrid spännaren moturs, dra bältet under spännaren då vrid det medurs tills bandet säker. Ta bort uttaget och brytaren bar från sträckaren.
6.
Sätt tillbaka negativa batterikabeln på batteriets minuspol och dra åt klämman bulten på kabeln änden med skiftnyckel.


Relaterade artiklar


Felsökning av en bil vakuum
hur man byter syre sensorn på en 1997 Ford Ranger XLT
Jag kan inte få ut nyckeln antändning av min 2006 ford focus
hur man installerar chevy vattenpumpen anslutningar Värmeslang
hur du justerar strålkastarna på en 2006 Volvo S40
hur man väljer vinterdäck
Classic Car kaross tips
RAZR v8 verktyg
skötselanvisningar för en Harley
hur man byter ett däck på en GMC med en spärr