hur man kan anpassa strålkastarna anpassningen

hur man kan anpassa strålkastarna anpassningen

Headlight anpassning är avgörande för rätt bild under mörkerkörning. Inte bara kommer det hjälpa dig att se vad som finns på vägen framför dig, försäkrar också att vandrande strålkastare lyser inte mot och distrahera mötande trafik. Innan denna process, se till att alla strålkastare matchas ihop med samma lampa typ. Olika lampor kasta ut olika ljus mönster, så för korrekt strålkastare anpassning skall lökarna ska matchas

Du behöver:.
Chalk eller maskeringstejp
. Rak kant.
Måttband.
Skruvmejsel.


1.
Parkera fordonet på ett plant underlag med framsidan nästan vidröra en ljus vägg. Någon vägg eller garage kommer att arbeta här, så länge ytan är plan.
2.
Rita en krita linje eller sätta upp en bit maskeringstejp som motsvarar mittlinjen på ditt fordon. Gör det enkelt genom att vrida din låga vägbelysning på och göra en horisontell linje krita mellan dem, med hjälp av en rak kant för en mer exakt linje. Om du inte har krita, sticka upp en rad med maskeringstejp.
3.
Markera en vertikal linje på slutet av den horisontella mittlinje. Detta kors varumärke, "+" anger övre och nedre belysning och sida till sida belysningen av låg-beam strålkastare. I mitten av ljusstrålen kommer att direkt på korsets mitt varumärke.
4.
Flytta bilen 25 meter bakåt. Använd ett måttband för att mäta detta avstånd. Låt strålkastarna vara tända.
5.
Justera halvljuset strålkastare så att de faller 2 inches lägre än den markerade mittlinjen, "+", på väggen. Den vänstra strålkastare måste anpassas till den omedelbara höger om "+", så dess ljus cirkel bara berör den vertikala linjen. Rätten strålkastare måste anpassas till strax till vänster om + ", soits ljus cirkel också bara berör den vertikala linjen. De flesta moderna fordon strålkastare justerskruvarna ligger direkt bredvid varje strålkastare och kan nås från framsidan av fordonet. vissa fall strålkastare täcker kanske måste tas bort, och i andra fall huven måste öppnas för att komma åt justerskruvarna. Använd en vanlig skruvmejsel för att göra detta.
6.
Ställ höga balkar, så att de faller direkt under den horisontella mittlinjen. Sedan justera dem så att de faller inåt i varje cirkel av låg-beam ljus.


Relaterade artiklar


hur du tar bort en GM batteri
hur kontrollerna av hjulinställning
hur man kan förhindra möss från att äta fordonsindustrin ledningar
hur du tar bort lastbil emblem
Hur du tar återförsäljaravtalet emblem av bil
Hur man sköter om exteriör auto plast & gummi
hur man byter lampor Jetta broms
hur man kan minska bullret bilväg
checklista för racerbil underhåll
hur du ändrar termostaten på en 1995 Mitsubishi Galant