ersätter bränsle filter för 1999 toyota 4runner

ersätter bränsle filter för 1999 toyota 4runner

Bränslefiltret är en viktig del av bränslesystemet på ett fordon. Om det har varit ett tag sedan ditt senaste bränslesystem check får du märker några allvarliga bil problem. Några symptom på en trasig bränslefilter är dåliga gas körsträcka, motorstyrka förlust och tändning misslyckande. Lyckligtvis byte av bränslefilter på en 1999 Toyota 4Runner är en enkel procedur. Allt du behöver är ett nytt filter och några grundläggande verktyg

Du behöver:.
Skiftnyckel
. Tråget.
Handskar.
Skyddsglasögon.


1.
Parkera din Toyota 4Runner i ett säkert område på plan mark. Dra åt parkeringsbromsen. Skruva av gas tanklocket från tanken. Pop öppna huven och koppla bort negativa batterikabeln från batteriet.
2.
Don den skyddsglasögon och handskar. Genomsök under 4Runner från passagerarsidan av bilen. Leta upp bränslefiltret genom att titta under passageraren sittgrupp. Filtret monteras på fordonets ram precis framför bränsletanken. Du ska kunna identifiera bränslefiltret som en svart eller silver avlång behållare med en svart slang som kommer ut i båda ändarna av behållaren. Detta svart slang är för bränslet.
3.
Inspektera bränslefiltret. Du kommer att märka att den är ansluten till bränsleledningen av en fackförening bult. Lossa och ta bort denna bult med en skiftnyckel. Som ni lossa facket bulten kan vissa bränsle läcka från bränslefiltret. Låt allt bränsle rinna ned i ett avlopp pannan innan helt ta bort facket bulten.
4.
Dra på bränsleledningen tills den lossnar från bränslefiltret. Koppla bort bränslefiltret från ramen av fordonet genom att skruva loss bultarna som håller fast filtret på plats. Ställ dessa fästbultar åt sidan och kasta bränslefiltret.
5.
Montera ett nytt bränslefilter till ramen av fordonet med en skiftnyckel och fästskruvar. Anslut bränsleledningen till bränslefiltret med insexnyckeln och facket bulten.
6.
Genomsökning från undersidan av fordonet. Skruva på gasen påfyllningslocket att bränsletanken. Anslut den negativa kabeln till batteriet. Starta bilen och låt den köra några minuter för att trycksätta bränsleledningen.

Tips och varningar


 • För 1999 Toyotas 4Runner, prova att använda en Az varumärke bränslefilter med FF635 artikelnummer.
 • Även när motorn är avstängd, är det bränsle filter som troligen innehåller brandfarlig gas och rök. Håll öppna lågor och cigaretter borta.


 • Relaterade artiklar


  hur man kan öka bilens mpg betyg
  vad är en spindel växel?
  hur rinna ett element på en 1999 chevy malibu
  hur man byter kvartal panelen på en 1991 honda
  hur man återställer olja ljuset i en saturn ion
  hur man spola en bil radiator gratis
  hur man återställer olja meddelandet på en Chrysler Sebring
  hur reparera fogged plast strålkastare linser
  hur man kopplar ett batteri medan en bil körs
  hur man byter ford Windstar tändstift