Borttagning bildäck

Borttagning bildäck

Demontering ett däck skiljer gummibana från metallkanten. För att framgångsrikt demontera ett däck måste du först ta av hjulet från bilen. Du kommer att behöva flera verktyg att ta av hjulet och demontera däcket, såsom en domkraft och tång däck. Dessa verktyg kan köpas från fordonsindustrin butiker. Om du är demontering av däck att byta däck, rotera däcket eller balans däcket, har en professionell montera däcket för dig. Återmontering ett däck måste göras korrekt för att undvika farliga resultat som blåses ut däck.

Du behöver:
Wheel block
. Jack.
Pallbock.
Rörtång.
Tire tång.
Flytande tvål eller pärla smörjmedel.
Gummiklubba.


1.
Placera hjulet block under hjulen att du inte arbetar med att säkerställa att fordonet inte rullar.
2.
in domkraften under bilen och lyfta bilen tills du kan skjuta en pallbock under det. Kontrollera instruktionsboken för att lära sig var du vill placera domkraften. Sätt domkraften och sänka bilen så att den står stödjer vikten på bilen.
3.
Tag bort hjulet från bilen med en rörtång.
4.
Töm däcket och vila hjulet på marken. Sätt däck tång i fälgen på pärla med en klubba för att få tång under kanten om det behövs. Om du inte har tier tång, kan du använda en lång smal verktyg, t. ex. en järn att bryta isär pärla från fälgen. Arbetet tången runt hela längd av fälgen för att bryta pärla.
5.
Tryck ner spaken av däcket tång för att lossa däcket från fälgen. Om du inte använder däck tång, använd dina händer för att trycka ner på däcket eller stå på däck för att skjuta den bort från fälgen.
6.
Smörj fälgen och däcket pärla med flytande tvål eller en pärla smörjmedel köpts från en bil-butik. Smörjmedlet skyddar däcket under avlägsnandet.
7.
Dra däcket över kanten med hjälp av tång eller ett strykjärn. Arbete runt kanten att fortsätta att dra i däcket tills hela sidan av däcket är över kanten.
8.
Vänd på däcket så att sidan med gummi utanför fälgen är på marken. Dra fälgen upp mot dig samtidigt försiktigt trycka däcket ner för att ta bort fälgen från däcket.

Tips och varningar


 • bära långa kläder, stövlar arbete och handskar Vid demontering ett bildäck.


 • Relaterade artiklar


  instruktioner för byte av bränslefilter på en 2006 tdi volkswagen golf
  hur man skyddar en läder bilbarnstol
  R134a definition
  min volvo vindrutetorkare kommer inte att gå upp
  felsökning av en läckande bränsle filter
  hur man byter Buick vindrutetorkare
  hur man byter EGR ventil på en Camry
  hur man återställer ljuset motorolja på en Cheva Tahoe
  hur man byter bränslefiltret på en 2003 Buick LeSabre
  hur man byter dammfilter i en Honda Pilot