hur du tar bort ett märke på en vindruta

hur du tar bort ett märke på en vindruta

Vindskydd uppleva mycket av missbruk och regelbunden rengöring och underhåll är nödvändigt för att hålla dem i gott skick. Märken och fläckar på en vindruta är inte bara irriterande och fula de kan också skada glaset om de inte hanteras på ett snabbt sätt. Det första steget är att noggrant rengöra vindrutan med en god kvalitet fönsterputsmedel. Undvik ammoniak-baserade produkter. De löper risk att skada tonade glas och billack. En alkohol-baserad fönsterputs är skonsammare och kommer att rengöra vindrutan lika bra. När vindrutan är ren, då kan du ta itu med fläckar och prickar att fönsterputs inte kunde ta bort

Du behöver:.
Glasrengöringsmedel
. Luddfri handduk.
Microfiber handduk.
Mjuk trasa eller T-shirt.
Vinäger.
Glass polish.
Svamp.


1.
Köp en bra kvalitet fönsterputsare på en Biltema.
2.
Spraya vindrutan med en generös mängd fönsterputsmedel. Börja rengöra centrum med luddfri handduk. Använd en mild mängd tryck i syfte att undanröja ränder vindrutetorkare, bugg skräp och andra typer av smuts och skräp.
3.
polska vindrutan med microfiber handduk. Börja i mitten och polera på vindrutan med upp och ner rörelser.
4.
Inspektera vindruta för märken och fläckar som fönsterputs och microfiber handduk inte kunde ta bort. Dessa fläckar orsakas ofta av hårt vatten som har kalcium, järn, kalk och andra mineraler. De kemikalier som utgör en stark limfogen till glaset i vindrutan. Om märken och fläckar kvar på vindrutan de kan etch och skada glaset.
5.
Blanda en lösning av vatten och vinäger. Ättika är en mycket mild syra som löser upp alkaliska vatten-baserat inlåning och det kommer inte att skada glaset, bil trim, färg eller instrumentbräda. Gör en blandning av hälften vatten och hälften vinäger.
6.
Applicera ättika lösning på vatten fläckar och märken med en mjuk trasa. Skrubba varumärkena tills de försvinner. Om varumärket har etsat in i glaset, är det nödvändigt att reparera skadan med en låg slipande polermedel.


Relaterade artiklar


hur du anger en vw radio kod
hur man byter en termostat i en 2002 Ford Ranger
hur man byter tändstift på en 2004 fyrcylindrig honda
hur rinna ett element på en 1998 Dodge pickup v8 5.9l
hur du fyller i transmissionsolja på en 2000 saturn sl
hur till låsa upp en Ford F-150
hur man fixar skråmat fälgar
hur till låsa upp en bildörr på en Honda Civic
instruktioner för hur man återställer Honda Civic underhåll påminnelse
hur man får bensin lukt ur en automatisk matta