chassi anpassningen verktyg

chassi anpassningen verktyg

Utföra en anpassning till ett fordon är idealiskt sätt att förlänga livslängden på dina däck. En anpassning justerar camber, caster och toe vinklar av hjulen genom att justera fjädring och styrning komponenter, placera dem i tillverkarens specifikationer. Ett stort antal olika verktyg används för att utföra anpassningen, alla med sin egen individuella bruk. Ibland samma verktyg används på ett helt annat sätt på ett annat fordon.

Kombination skiftnyckel Set

Kombinationen skiftnyckel används för att lossa låsmuttrarna på yttre styrstag slut. Det används också i vissa fall, att vända Dragstång slutar att justera tå vinkel. Kombination skiftnycklar finns i både standard-och metriska storlekar, och storlekarna är fasta-vilket innebär att de inte kan justeras

skiftnyckel

En skiftnyckel inte alltid bör användas som ett exakt verktyg, men det är bra för. När du har en bult som är lite sliten och det exakta storlek nyckel bara inte passar det. Den skiftnyckel är inställbar för varje storlek, så det fungerar bra i denna situation.

Ratchet och Hylsnyckelsats

En spärr används i kombination med ett uttag för att lossa bultar på centrala fjädringskomponenter. Den används normalt för att dra åt eller lossa camber justeringsbultar eller plattor hjul.

Kanalspärren Tänger

Kanallås tång är mycket användbara när de utför en justering. Dessa tång ta snabbt och släpp inre styrstag slut så att du kan vända den. Om du använder en skiftnyckel, det kräver du hitta en plan yta att greppa, men kanal lås tång kan ta tag i någonstans mycket snabbt. Det används också på vissa lastbilar att vända justeringen hylsan på Dragstång slutet.

Spett

En spett används normalt för att bända upp hjulet utåt när du justerar camber av ett fordon. Ibland kan du dra hjulet för hand, men det är en bra idé att ha ett runt.

Rust-Penetrating Chemical

PB Blaster eller WD-40 är en stor post för att ha runt som rost uppstår på justering poäng och ibland din styrka räcker inte för att bryta det är gratis. Dessa kemikalier kommer i och kemiskt separera rost från den rena metallen, och tillåta dig att stänga den rostiga delen lätt.

liten ficklampa

Ibland fungerar även en kemikalie som inte. När detta händer måste du använda en värmekälla att frigöra fast komponenten. Du kan använda en liten gasolbrännare för att få tillräckligt med värme för att lossa dem. Inte få dem "Red Hot", som kan tänja metallen. Bara värma dem lite.

Sandsäckar

Vissa bilar, främst tyska sportbilar, kräver simulerade vikt i fordonet när de utför anpassningen. Detta betyder att du behöver lägga sandsäckar för att vissa positioner i fordonet för att simulera passagerarna.Relaterade artiklar


Hur lube jag en Cheva lastbil?
Hur byter jag en registreringsskylt täcka på en Mazda CX-9?
hur man byter kamremmen på en Audi
Hur placerar jag luft i däcken ford husbilen?
hur man dra en Dodge hingst bälte
Hur tar jag bort instrumentpanelen på en 1976 Eldfågeln?
Hur ändrar jag cylindern kopplingen slav i en 1997 BMW 328i?
Hur gör jag lökar byta strålkastare på en Pontiac Vibe?
Hur vet man förgasare går dåligt
Hur byter jag ett bränslefilter på en 1994 Honda Civic?