hur man byter kamremmen på en Audi

hur man byter kamremmen på en Audi

Erkända för sin lyxiga europeiska modeller och deras prestationer, har Audi många prestanda utmärkelser. För att upprätthålla prestanda en Audi är det viktigt för att fordonet skall vara väl underhållna. Kuggremmen bör ersättas så snart Audi nått 90. 000 miles. Det är absolut nödvändigt för kamremmen ska installeras på rätt sätt, eftersom felaktig installation kan leda till att kamremmen skadas

Du behöver:. .
Skruvmejsel
Insexnyckel.
Hink.
T45 Torx skruvmejsel.
T30 Torx skruvmejsel.
Skiftnyckel istället.
Breaker bar.
Metric nyckel.
Kamremmen kit.
Insexnyckel.


1.
Lyft främre delen av Audi med en domkraft och pallbockar, vilket innebär att framhjulen från marken.
2 .
bort de två skruvarna ligger vid hjulhusen och ta bort de sex skruvarna som sitter under underpan (under front) med en skruvmejsel.
3.
Dra i både lägre galler intill dimljus och ta bort båda bultarna, vrida moturs med en insexnyckel.
4.
Dra och koppla bort slangen ligger på den nedre grillen på förarsidan för att koppla bort Strålkastarrengöring. Håll en hink under den främre stötfångaren som spolarvätska kommer ut och kan återanvändas.
5.
Försiktigt manövrera den främre stötfångaren upp och ner och dra bort den från Audi.

6.
Koppla ledningar för horn och strålkastarna, och dra ut ledningar av glödlampor blinkers, belägen på båda sidor av fronten.
7 .
Ta bort T45 Torx skruvar, vrida moturs med T45 Torx skruvmejsel. Det finns fyra på passagerarsidan och tre på förarsidan, som sitter under strålkastarna.
8.
Bort de två T30 Torx skruvar ovanför strålkastarna, i kanten där den främre av luvan möter och ta bort T30 Torxskruv finns under sidorna av båda strålkastarna.
9.
Dra försiktigt ut låset bärare (en tunn plast bit på motorn som ansluter till fläkten) och lossa ledningarna. Lossa kamremmen och ta bort fläkten genom att skruva loss de fyra skruvarna ligger i centrum av fläkten med insexnyckel.
10.
Ta bort A /C kompressor bälte, som ligger på framsidan av motorn, genom att lossa de två bultarna i mitten av A /C kompressor bälte. Manöver den fjäderbelastade spännaren (sitter bakom fläkten) med en skiftnyckel att undanröja de viktigaste Serpentine belt.
11.
Bort spjället remskivan (sitter under fläkten) genom att hålla den med en brytare bar och ta bort de fyra skruvarna med en metrisk skiftnyckel. Skruva loss de tre bultarna ligger på nedre kamremmen för att ta ut locket.
12.
Line cam drevet och ventilkåpan timing varumärken tillsammans genom att vrida på veven, som ligger på spjället trissa medsols. Ta bort spännaren och rulltrissan genom att ta bort de tre bultarna sitter på spännaren och bulten ligger på rulltrissan. Återmontera rulltrissan med en ny spännare. En ny spännare och kamrem ingår i kamremmen satsen.
13.
Demontera bulten ligger på mässing-färgade delen av rulltrissan för att installera den nya kamrem . Dra av kamremmen och skjut den nya kamremmen över kedjehjul, vrid sedan en insexnyckel medurs i den sexkantiga hål rulltrissan och sätt tillbaka mässing färgade delen. Dra ut stiftet på nya spännaren.
14.
Upprepa stegen i omvänd på Audi.


Relaterade artiklar


typer av bilar kompressorer
Hur öppnar jag i bensintanken på en 2003 1.8t VW Jetta?
hur reparera rost på bilar
verktyg för att mäta fordonets längd
hur du tar bort en handskbox från en 2003 E39 BMW
Hur lägger jag till bromsbelägg på en 1999 chevy Silverado 4x4?
Hur du tar radion ur en 1989 honda
Hur ändrar jag bromsbeläggen på en 1988 Oldsmobile Cutlass Ciera?
hur man byter en 1998 Lexus ES 300 höger blinkers lampa
2003 Buick LeSabre elektriska problem