typer av kugghjulspumpar

typer av kugghjulspumpar

Du behöver:
Skyddshandskar
. Vatten.
Burk eller glas.
Bakpulver.
Stålborste eller tandborste.
Slang eller behållare med vatten.
Hushållspapper eller trasa.
Vaselin.
Wrench.
Hammer (tillval).

Kugghjulspumpar används för att pumpa olja, choklad eller andra tjocka vätskor. Det som skiljer kugghjul på inloppssidan av Pumpen skapar ett vakuum som drar i vätskan, som sedan transporteras av de redskap till utgången på pumpen, där meshning av de redskap som driver vätska ur pumpen. Det finns flera varianter av denna grundläggande huvudmannen.

Exteriör Kugghjulspumpar

Exteriör kugghjulspumpar är den vanligaste av kugghjulspumpar. De är ett utmärkt val för pumpning tjocka vätskor som olja --- är de nästan alltid används för olje-pumpar i bilar. Pumpen består av två maskor redskap av samma storlek inuti ett hölje. Vanligtvis bara ett av de redskap som drivs --- den andra är gratis att vända. Växlarna är tätt sammanflätat och det är precis den rätta utrymmet i höljet runt redskap för att försäkra fritt pumpas vätska. Ibland i industriell användning är det nödvändigt att vända flödet, och detta är en av de stora fördelarna med kugghjulspumpar. De är vändbara genom att helt enkelt vända rotationsriktning den drivna redskap.

Inredning Kugghjulspumpar

Inredning kugghjulspumpar består av en växel inne i en annan fasta redskap och hela församlingen inneslutet i ett hölje. Arrangemanget påminner de flesta människor av en Wankel motor --- den förbränningsmotor som har en roterande trekantig kam inuti en större kammare. Liksom Wankle Engin flyttas rotation av den inre redskap vätska genom systemet. Det anmärkningsvärda interiör kugghjulspumpar är utbudet av viscocities av vätskor kan pumpen. Det kan pumpa mycket tunt lösningsmedel, vatten, olja, choklad och även betong. De kan inte pumpa gaser. De kan köras torr ett tag utan att skada (särskilt när de pumpar in ett smörjmedel) och är helt reversibla.

Centrifugalpumpar

Centrifugalpumpar är den enklaste av kugghjulspumpar. De är inte klassificeras som kugghjulspumpar av vissa tillverkare och säljare, eftersom de ibland har fläkthjul i stället för redskap, de kan pumpa gaser och de är inte reversibla. Huvuddelen av branschen, dock inte klassificera dem som kugghjulspumpar, eftersom metoden är densamma-en roterande "redskap" flyttar en vätska genom pumpen. En centrifugalpump har en växel centrerad i mitten av pumpen. Fluid rör sig i centrum av pumpen nära navet i den roterande växel-och utgångar någonstans nära kanten på den snurrande redskap. Centrifugalkraften flyttar vätskan genom pumpen. Dessa pumpar finns i mycket små flytande linjer där små elmotorer tur små plast redskap. De finns också i mycket större versioner med pumphjul (paddlar) i egenskap av luftpumpar i HVAC-applikationer.


Relaterade artiklar


Hur ändrar jag 2002 Jeep Wrangler tändstift?
Tire Pressure Monitoring System fakta
hur man rengör bil strålkastare
hur kontrollerna av transmissionsolja med motorn i gång
hur man förnya ett blybatteri
scooter oljesanering
hur man byter strålkastare på en 2003 Acura RSX
kan återställa gamla lampor
Hur ändrar jag olja i en Hyundai?
hur man gör en bil till bil laddare jumpstart