Hur byter jag en registreringsskylt täcka på en Mazda CX-9?

Hur byter jag en registreringsskylt täcka på en Mazda CX-9?

Mazda CX-9, liksom alla bilar, så småningom kommer att kräva någon rutinunderhåll. En av dessa rutinmässiga jobb kan vara att ersätta registreringsskylten locket. Detta är ett arbete som vanligen utförs för första gången av någon som köpt Mazda med registreringsskylten locket fäst och vill nu ersätta det med ett mer attraktivt täcka, eller helt enkelt byta ut en trasig eller gammal täcka. Med grundläggande verktyg och lite tid, kan detta enkelt göras av vem som helst

Du behöver:. .
Skruvmejsel
Ersättning registreringsskylt täck med kvarstad kit.
Brukskniv.


1.
Ta bort skruvarna som förbinder registreringsskylten till Mazda CX-9 med hjälp av lämpliga slitsade eller Phillips skruvmejsel. Spara skruvarna för framtida bruk och helt ta bort registreringsskylten från fordonet.
2.
Bort registreringsskylten locket från registreringsskylten genom att bryta bort det från dess flikar eller ta bort några anslutande skruvar. I mycket sällsynta fall täcker fastnat eller böjt registreringsskylten måste avbrytas, som lätt kan göras genom att klippa kanterna med en brukskniv tills bitarna kan knäppas isär.
3.
Fäst den nya registreringsskylten luckan för att registreringsskylten med den medföljande Monteringssats. Denna sats kan kräva en skruvmejsel för att fästa locket på registreringsskylten med skruvar, eller locket kommer bara klämma på med plast flikar.
4.
Sätt tillbaka registreringsskylt med locket fram-eller baksidan av Mazda CX-9 med den ursprungliga skruvarna. Om skruvarna är rostiga eller gamla, byta ut dem med nya skruvar, som kan köpas på en bilverkstad eller Mazda-återförsäljare. Generic korta skruvar från hemmet eller garaget kan ofta användas samt skruven bilagor kräver inte en exakt storlek.

tips och varningar


 • en borrmaskin kan även användas för denna process för att spara tid och arbete, men var noga med att borra långsamt för att undvika strippa några skruvar.
 • nummerplåtsskydd och ramar som identiskt matchar jobbet fabriken färg för din Mazda CX-9 kan köpas från återförsäljaren eller från Mazda webbplats. Ramar och täcker som inte matchar bilen kan målas med fabrik färg som kan köpas online.
 • Undvik att placera en registreringsskylt täcka eller ram över viktig information på din registreringsskylt, till exempel registrering klistermärke, vilket kan resultera i en biljett.
 • Kör aldrig med din bort registreringsskylten eller lämnar ett fordon som parkerats på en gata i staden med borttagna registreringsskylten. Detta kan föranleda de lokala myndigheterna att ha den bogserade på grund av felaktig identifiering


 • Relaterade artiklar


  hur man byter strålkastaren i en grand am
  ska jag byta kamkedja på en kavaljer?
  Hur gör jag återställer underhåll Minder indikator på 2007 honda?
  Varför behöver du ett luftfilter i bilen?
  hur du tar bort Tach på en Ferrari 328
  vikten av att förändra transmissionsolja
  hur man rengör rester bensintank
  Hur ändrar jag torkarbladen på ett begränsat Mitsubishi Montero?
  hur man rengör en Volant kall luftintag
  typer av kugghjulspumpar