Hur lube jag en Cheva lastbil?

Hur lube jag en Cheva lastbil?

Smörjande en Cheva lastbil är som service på någon annan lastbil med front-end delar som kräver smörjning. De har alla en sak gemensamt: De kan köra ägaren arg när han försöker hitta alla zerk, eller fett, beslag. Det beror på många front-end chassi delar kommer från tillverkaren fabrik. Detta indikerar att front-end delar har en livslängd på smörjfett installeras i dem, och det enda sättet att betjäna dem är att ersätta dem. Med några få knep och lite know-how, kan den genomsnittliga Chevy lastbilen ägare hitta och service hela smörjnipplar.

Du behöver:
Handhållna glidmedel kanon (med utbytbara glidmedel rör)
. Drop ljus.
Spårmejslar (lång och kort).
Trasor.
Ningsmedel eller lösningsmedel.
Domkraft.
Pallbockar (fyra för optimal höjd).
Våning krypväxlar (tillval).


1.
Använd en domkraft för att lyfta fordonet upp till en höjd som ger tillgång till front-end styrinrättningens länksystem. Placera golvet uttagen under ramen på fronten på varje sida. Placera de två andra bilbockarna på varje sida under den bakre ramen. Placera en butik ljus under den främre så att du kan lysa upp mörka områden.
2.
Flytta under och strax innanför vänster framhjul. Hitta de övre och undre länkarmar, de två stora triangulära bitar av metall som vinkel ner mot däcket. Leta reda på övre och nedre bollar leder anslutna till dem. Hitta de två zerk beslag för varje. Använd en trasa och vätska för att torka dem. Använd en skruvmejsel för att ta bort caked-on fett. Anslut fett-pistolens munstycke till montering. Pumpa pistolen hantera tre eller fyra gånger att injicera fett. När du ser fett kommer ut ur gummi boot, har du tillämpat tillräckligt fett.
3.
Leta reda på yttre styrstag sluta i samma område. Det kommer att knytas till en medellång stav och har en knoge i änden av den i närheten av däcket. Detta styr styrningen. Injicerar det med fett. Följ slips ände mot mitten av ramen. Du ser en annan knoge på detta ändamål, vilket betecknar de inre Dragstång slut. Injicera fett i den.
4.
Leta Pitman armen på förarsidan, längre tillbaka mot brandväggen. Den Pitman Armen har en tung klubb-liknande utseende och ansluts till styrningen samband. Hitta zerk montering och smörja det. Om Pitman armen verkar oåtkomlig, vrid ratten för att rotera Pitman armen från eventuella hinder. Detta kommer att ge tydliga tillgång.
5.
Flytta till passagerarsidan, strax innanför däcket. Leta reda på rullställ arm, som ser ut som en mindre version av Pitman armen. Den har två smörjnippel, en på ovansidan och en på undersidan. Smörj båda dessa. Vrid ratten ett eller annat sätt att få bättre tillgång.
6.
Leta reda på övre och undre led boll och den inre och yttre styrstag slutar, precis som du gjorde på förarsidan sidan. Smörj dessa på samma sätt. Detta bör leda summan av lube platser till 11.
7.
Leta reda på drivaxeln. På äldre bilar, har drivaxeln två kardanknutar som vardera har en zerk montering, en på framsidan av drivaxeln och en på baksidan. Om du inte kan se dem men du kan känna dem, rotera drivaxeln genom att sätta fordonet i neutralläge med nödbroms av. Vrid drivaxeln tills du kan se kopplingar. Smörj båda dessa. Det totala lube platser till 13.

Tips och varningar


 • Det finns inget sätt att smörja några fabriksförseglad front-end delar. De är garanterat för livet och inte kräver det. Men vissa fabriken front-end delar har små förslutningsskruvar som gör att du kan ta bort dem och ersätta med zerk beslag. Ta bara bort den lilla HEX-typ skruv och ersätta med nya beslag och smörja leden.
 • När fordonet är uppe på pallbockar, var försiktig när roterande hjulen för bättre åtkomst. Vrid inte till fullo gränsen för ratt båge. Kontrollera att domkraften inte är fri från alla rörliga front-end styrinrättningens länksystem.


 • Relaterade artiklar


  hur länge ska fabriken broms rotorer senast?
  hur du tar bort bakhjulet dubbar
  Hur ändrar jag växellådsoljan i en toyota T50?
  Hur berätta om ett batteri har en död cell
  hur man programmerar en Keyless fjärrkontroll för 2006 års Chrysler Pacifica
  Hur ändrar jag ett bränslefilter på en 1991 toyota lastbil?
  vad är en 400 cc motor?
  hur man spola ett element på en 1994 Chevy Camaro
  hur man kan kontrollera en ventil lyftare
  hur man rengör en jeep 4,0 motorutrymmet