Hur ändrar jag cylindern kopplingen slav i en 1997 BMW 328i?

Hur ändrar jag cylindern kopplingen slav i en 1997 BMW 328i?

I 1997 års BMW 328i använder en hydraulisk inställning till kopplingen aktiveringssystemet, så det finns inga kablar i kopplingen systemet. Istället använder kopplingen en slav och en master cylinder, vilka båda kan börja läcka med tiden, vilket kräver deras ersättare. Om kopplingen i en 3-serie känns svampig, växlarna slipa vid växling eller om det är längre än normalt resa från kopplingspedalen kan problemet vara en dålig koppling slavcylinder. Detta är en mycket enkel del att byta

Du behöver:.
Domkraft eller ramper.
Pallbockar (2).
Hylsnyckelsats och spärrfunktion.
Line nycklar.
Power luftnings.
Hydraulolja.
Byte slavcylinder.


1.
Lyft fram på BMW med en domkraft och stödja det på ett par pallbockar. Du kan också köra upp bilen på ett par ramper placeras framför det för att få tillgång till undersidan.
2.
Leta slavcylinder, som är bultad till vänster sida för överföring och är en cylindrisk del med ett hydrauliskt linje kommer igång i slutet av den.
3.
Placera en behållare under slavcylinder att fånga utspilld hydraulolja. Lossa och ta bort den hydrauliska linje som fästs på slutet av slavcylinder med en linje skiftnyckel.
4.
Lossa och ta bort muttrarna som håller huvudcylindern på överföring med en socket set. Du kan behöva använda en förlängning på slutet av uttaget så att du kan lättare nå den övre muttern. Ta bort slavcylinder från transmissionen.
5.
Installera det nya slavcylinder i omvänd för flytt. Montera och dra åt de två muttrarna som håller den på sändning. Kontrollera den hydrauliska linjen. Om det verkar uttorkade och spruckna eller skadade på något sätt, ersätta den med en ny slang. Koppla loss slangen på den motsatta änden av där den ansluter till huvudcylindern. Montera slangen och dra åt muttern på slutet.
6.
Bifoga en makt luftskruv till toppen av huvudcylindern reservoaren. Pumpa upp trycket med luftskruv. Fäst luftnings slangen till luftnings ventilen ligger på slavcylinder. Sätt den andra änden av slangen i en behållare fylld med hydraulolja. Lossa avluftningsskruven ventilen och låt vätskan blöda tills det inte finns fler bubblor.
7.
Ta bort slangen från huvudcylindern. Ta bort luftnings från kopplingspedalen vätskebehållare. Fyll kopplingsvätskan behållaren om den är låg. Kontrollera kopplingen att säkerställa att den är engagerande sätt. Sänk bilen till marken.


Relaterade artiklar


Hur tar jag bort larmet på en 1995 Jetta?
hur du återvinner oljefat
Hur tar jag bort bromsbeläggen från en 1998 Lexus es300?
hur man kan anpassa en Camaro e-broms
vad är hydraulolja?
hur man rengör hjulen på min Volkswagen
Hur ändrar jag den bakre bromsarna på en 2006 ford focus zx4 SE?
Hur ändrar jag bromsbeläggen på en 2002 Honda med ABS-bromsar?
dragkroken typer
mustang tech tips