Hur vet man förgasare går dåligt

Hur vet man förgasare går dåligt

En förgasare är en enhet inom en bil som levererar en blandning av bränsle och luft i en motor. Detta automatisk del serveras denna viktiga funktion i alla kommersiella bilen tills bränsleinsprutning ersatt det. Om du har en äldre modell bil (vanligen går tillbaka till åtminstone mitten av 1980-talet), så har du definitivt en förgasare under huven. En dålig förgasare resultat i flera specifika problem som är ganska uppenbart. Om du har bil problem, hålla ett öga på några av de vanligaste tecknen på en dålig förgasare.

Du behöver:
tröttna tryckmätare
. Penna.
Papper.
Luftkompressor.


1.
Var uppmärksam på alltför stagnerar. Om motorn stannat hela tiden, det finns en god chans förgasaren är inte matar tillräckligt med bränsle för motorn. Detta är vad som kallas en "lean bränsleblandning. " Motorn får för stora mängder luft när detta sker.
2.
Känn din bil skakar när den går på tomgång. Detta är ett tecken på att din förgasare fortfarande matar bränsle till motorn när den inte ska. Den skyldige i denna situation är en bruten choke (den enhet som skär av bränsle till motorn).
3.
Lyssna på din motor medan du tomgång. Om det låter som din motor är fortfarande aktiv, det är nog få bränsle till följd av en trasig förgasare choke.
4.
Titta på dina hastighetsmätaren när du kör i höga hastigheter (65 mph eller högre ) för att se om du har möjlighet att hålla farten. Om din motor stannar trots att du pressar på gasen, kan din förgasare inte matar tillräckligt med bränsle till motorn. Motorn behöver mer bränsle, eftersom det arbetar hårdare. Inte tillräckligt med bränsle är ett tecken på mager bränsleblandning.

Tips och varningar


 • Du bör ta bilen till en mekaniker om du märker något av ovanstående problem. Även dessa symtom är nära förknippad med en dålig förgasare, kan du ha andra problem med din bil också. Ta bilen i att se till att allt annat under huven är i gott skick.


 • Relaterade artiklar


  Hur installerar jag en termostathuset packning V40 i en 2002 Volvo?
  Hur justerar jag justeringen på strålkastarna på en toyota prius 2008?
  hur man återanvända använd motorolja
  Hur ofta bör bromsbeläggen bytas ut?
  Hur byter jag en glödlampan i en 1995 Jaguar XJ6?
  skäl att använda syntetisk olja
  hur man lossa muttrarna på en Suzuki reno
  Hur byter jag en 1993 Volvo strålkastare?
  hur ändrar kabinluften filter i G35
  hur man lyfter däcken