disk bromskomponenter

disk bromskomponenter

En skivbroms är ett enkelt men effektivt sätt att stoppa ett fordon. Som endast kräver två stora komponenter är det lätt också. Genom att pressa en roterande skiva mellan två kuddar, stannar den på ett effektivt ett fordon. Vissa skivbromsar behöver inte ens använda kuddar, utan magnetfält. Genom att förstå dess delar, kommer du att förstå varför det är enkelt men effektiv mekanism.

Disk Rotor

En disk rotor är hjärtat i en disk bromssystem. Det är en rund, platt metallskylt som är stadigt fäst vid hjulet. När hjulet snurrar, snurrar skivan också. När en kraft appliceras på disken, drar kraft den, bromsa hjulet.

Disk Bromsbelägg

Disken bromsbelägg är vad som gäller kraften på disken. Två kuddar är placerade på vardera sidan av disken. När bromsok kolven trycks ut, kuddar pressa disken, saktar ner på grund av friktion. Tänk på disk i mellan en C-clamp-när klämman är lös, snurrar skivan fritt. Eftersom klämma åt, blir disken bunden av klämman.

Klave

Skivan bromsok är vad som gäller den kraft som kuddar. Den har en invändig kolv. När en person trycker på bromspedalen, hydraulolja tvingar kolven ut. Kolven sitter på toppen av kuddar. När kolven pressas ut, kuddar pressa disken.

Diskettstationer Broms

En magnetisk disk broms använder magneter i stället för bromsbelägg för att bromsa disken. Begreppet magnetiska virvelströmmar i en disk upptäcktes av Leon Foucault 1885. Dessa bromsar är baserade på Foucalt upptäckt, men är relativt nya. En elektromagnet är placerade nära disken. När magneten är påslagen, är fältet "släpade runt" disken, bromsa disken. En kombination traditionella skivbroms och magnetiska nuvarande broms kan användas i bilar. Fördelarna jämfört med en konventionell broms är tre gånger: Det är lätt, med endast en magnet i stället för en tung bromsok, det är enkelt, med bara en magnet och en skiva, och det är mycket effektivare. Dess saktar makt är större för tunga fordon som tåg eller lastbilar. Den enda nackdelen är att det inte bromsar och håller som vanliga kuddar helt stilla.


Relaterade artiklar


hur man rengör gummi auto trim
hur ändrar ventilkåpan packning på en 2000 nissan Xterra SE
hur återansluta automatiskt klädsel
Hur öppnar jag i bensintanken på en 2003 1.8t VW Jetta?
hur man kan bli av kasta upp lukt i en bil
hur du tar bort en Ford Econoline s baksäten
hur man fixar gummi bilfönstret
Hur ökar jag den mpg för en Volvo?
Hur byter jag termostaten i en 1991 Mazda B2200?
Tips för bromskloss bort på en 1993 ford tempo