hur man installerar en vattenpump på en 2004 chevy banbrytande

hur man installerar en vattenpump på en 2004 chevy banbrytande

Om vattnet pumpen på en 2004 Chevy TrailBlazer går dåligt, kan det innebära en katastrof för motorn. Överhettning kan göra att motorn skära ihop och kräver enorma mängder av underhåll innan fordonet är i drift igen. Vattenpumpen är under fläkten slöja i ett hårt för att nå området, så att ersätta den del kommer att ta avsevärd tid och ansträngning-upphäva mellan 2 och 3 timmar för projektet om inte du är en erfaren mekaniker. När du köper en ny vattenpump, glöm inte att få nya packningar, de måste också bytas ut.

Du behöver:
tråget
. Hylsnyckel.
Skruvmejsel standard.
Skiftnyckel istället.
Kylvätska.
Hammare eller torsion bar (om nödvändigt).


1.
Parkera TrailBlazer på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Öppna huven och koppla bort batteriet.
2.
Placera avtappningskärl under kylaren plugg, på passagerarsidan av radiatorn. Ta bort avtappningspluggen med en hylsnyckel, och låt den rinna av helt. Byt avtappningspluggen och dra åt den.
3.
Lossa slangklämmorna på den övre kylarslangen med en skruvmejsel. Lossa den övre kylarslangen.
4.
Ta bort de två kylarfläkten svepning bultar med en hylsnyckel. Koppla bort klippet fläktkoppling. Pressa sidor fläktkoppling klippet och vicka den fram och tillbaka samtidigt som du drar på den för att koppla ur det.
5.
Lossa fläktkoppling bult med en skiftnyckel istället. Denna bult kan vara mycket svårt att bryta loss-använd en hammare eller en torsion bar vid behov. Ta bort muttern. Tryck in på fläkten och dra uppåt på fläkten och kåpan samtidigt att ta bort dem som en enhet.
6.
Lossa bulten i centrum av den spänning remskiva med en hylsnyckel. Justera placeringen av remskiva så att Serpentine belt kan tas bort. Ta bort Serpentine belt.
7.
Flytta dräneringstråget under vattenpumpen. Ta bort de fem skruvarna som håller vattenpumpen på motorn. Ta bort vattenpumpen och gamla packningen. Skrapa bort eventuellt fastnat packning bitar med en skruvmejsel.
8.
Installera den nya vattenpumpen och packning. Byt ut alla delar i omvänd ordning, precis som de togs bort.
9.
Fyll kylaren med kylarvätska. Starta Trailblazer och låt den gå på tomgång så att kylvätskan kan köra igenom slangarna. Topp av radiatorn.


Relaterade artiklar


kan återställa fogged strålkastare
Hur lägger jag domkraften ryggen i en Jeep Grand Cherokee?
hur man spola automatlåda olja
Kia Sportage felsökning
Hur köper jag däck från Walmart i Kanada?
hur man balanserar däckslitage
auto utsläpp historia
Hur vet man att en vattenpump går dåligt på en Cheva Tahoe
Hur byter jag växellådsolja på en 2001 Ford F150?
Hur ändrar jag strålkastarna på en 2007 mustang?