hur vindrutetorkarna skick vindruta

hur vindrutetorkarna skick vindruta

Dina vindrutetorkare är en av de viktigaste säkerhetsdetaljerna på din bil. När vindrutetorkarna inte fungerar ordentligt kan du inte kan se risker i vägar eller problem med andra förare. Enligt CarAccessoriesMagazine. com, är 90 procent av körning beslut som fattas på visuella data. Det är en bra idé att göra en rutinkontroll av dina vindrutetorkare när du gör annat underhåll kontroller av ditt fordon som olja, kylarvätska och vindrutetorkare vätska

Du behöver:. .
Cloth
Svamp.
Vatten.
Diskmedel.
Vit vinäger.
Vindrutespolarvätska.

Hur Skick vindrutetorkare


1.
Inspektera vindrutetorkarna. Få rätt till torkar-nivå och se om det finns sprickor, gropar eller tårar i gummi yta. Ett klimat där du bor kan ha stor effekt på tillståndet i gummi blad. Långa perioder av kyla kan orsaka sprickor i gummit och heta perioder kan orsaka mjukgörande och nedbrytning, enligt NewCarBuyingGuide. com.
2.
Kör fingrarna längs gummi bladet. Du kan känna skador på gummi utförs av vägbanan kemikalier eller luftburna föroreningar.
3.
Torka av bladen försiktigt med en trasa fuktad med vindrutetorkare vätska. Detta tar bort en del av ytan smuts och rester.
4.
Rengör mer noggrant med tvål och vatten. Rengöring med torkare vätska kanske inte tillräckligt för att ta bort grus och skräp bugg du har plockat upp under landsvägskörning. Använd en svamp med en skrubber yta och en lösning av vatten och mild diskmedel att skrubba bort alla torkade materia från bladytan.
5.
Skölj och torka noggrant bladen.
6.
Fukta en trasa med en vit vinäger och vatten lösningen och torka bladen. Använd sedan en annan fuktig trasa för att skölja dem. Vinäger och vatten är en mild syra lösning som kommer att ta bort vägbanan kemikalier från bladen.

Tips och varningar


 • Byt knivarna omedelbart om du hittar betydande skada på gummi ytor.
 • Vindrutetorkare blad bör bytas var 6 månader, men du kanske kan sträcka gången ut med bra torkare vård.
 • Om du bor i ett klimat med stränga vintrar, överväga ett särskilt ändamål klinga vindrutetorkare som har en plöjning åtgärder för att hålla snön från vindrutan. Dessa har också speciella gummiblandningar som bibehåller sin flexibilitet på minusgrader.
 • Du behöver kanske inte byta hela bladet. Vissa vindrutetorkarna kan du ta bort och ersätta gummilist bara. Detta kan vara ett mer kostnadseffektivt sätt att få ut mer av din vindrutetorkare, visar AutohausAZ. com.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter en Honda Civic kamrem
  hur man öppnar upp en bil strålkastare
  broms verktyg för en 2000 Chevrolet
  hur man programmerar nyckelbrickan för en Lincoln LS
  hur man kan kontrollera en ventil lyftare
  hur man återställer olja ljuset i en 2006 Pontiac
  hur man byter dash pad i en 1995 Sonoma
  fördelar och nackdelar med att använda syntetisk motorolja
  Hur fyller jag i en 2001 Mustang bakkanten?
  hur du justerar strålkastarna på en 1999 Chrysler Town & Country