vad är orsakerna till motorn stress?

vad är orsakerna till motorn stress?

Stress till bilens motor kan uppstå av många skäl. Att känna några av de vanligaste orsakerna kan hjälpa till att rädda din motor och förhindra kostsamma reparationer

Överhettning

En av de ledande orsakerna till motorn stress är överhettning. Orsakerna till överhettning är många och kan innefatta kylvätskenivå, felaktig radiator luftflöde, en trasig termostat eller en kylvätska läcka.

Detonationen

Detonationen, som ibland kallas "Spark Knocking", kan uppstå när förbränningsrummet blir för varmt och trycksatt. Detta orsakar cylinder trycket att stiga tills det häftigt utbryter och träffar dina kolvar. Detta kallas ibland för "motor knackar. "

Felaktig montering

En motor är en invecklad maskin som kräver många delar att fungera i harmoni. Om någon av dessa delar är lite utanför, kan det leda motor stress. Med tiden kan du börja se en dominoeffekt där andra motor problem uppstår på grund av den stress som orsakas av felaktig montering.

Motor Oil

Att hålla de rörliga delarna av din smorda motor hjälper till att minska motorns stress. Det viktigaste smörjmedel motorolja. Du kan lägga till motorolja lätt när oljenivån är låg, så du bör inte uppleva motor stress på grund av låg oljenivå om det inte finns ett oljeläckage.


Relaterade artiklar


mekaniska egenskaper bultar och muttrar
hur tjänsten en skoter
vad är hydraulolja?
hur man underhåller tyg säten
hur man byter dash pad i en 1995 Sonoma
Hur kontrollerar jag framaxeln olja på en 2003 4wd banbrytande?
vad är en överföringsfallet på en bil?
syntetisk blandningsolja förmåner
hur man berättar när däcken är slitna
hur man balanserar & rotera däck