hur du sälja din bil : vad göra när den presumtive köparen kontaktar dig .

hur du sälja din bil : vad göra när den presumtive köparen kontaktar dig .

Så . . . du har annonserat fordonet och beslutat om det prisintervall du skulle acceptera . Vad gör man när den presumtive köparen kontakter du

Du behöver : ? .
Building foto
Utanför tecken foto .
Display area foto .
Office foto .
Verksamhetstillstånd foto .
Återförsäljning tillåta foto .
Telefon.
Inredning tecken foto .
Låst skåp foto .
Checkhäfte foto .
Dealer bok foto .


1 .
vara ärlig, men inte ge bort information . Om den presumtive köparen ber dig om en rolig buller bilen gör , berätta för dem om det. Om du vet att det är en hjullager som behöver bytas ut , säger så mycket . " Jag vet inte " är ett fullt acceptabelt svar om det är sanningen . Ännu bättre (om sant ) är " Jag vet inte , men det har aldrig vållat mig några problem . "
Om den presumtive köparen inte frågar om roliga ljud , det finns ingen anledning att prata om det . Gör det kan skapa tvivel om var det kan tidigare ha varit ingen, och kan få dem att undra om du döljer något .
2 .
ordna en tid och plats att träffas där du känner säker . Om du inte är bekväm ger ut din adress , ska träffa på en park eller lagra parkeringsplats . Oavsett var du träffar , se till att berätta för någon du litar på om mötet innan det händer .
3 .
Innan du tillåter den presumtive köparen att åka på en provtur , se till att de har ett giltigt körkort och registrera namn , adress och körkortsnummer . Lämna denna information hemma ( eller i bilen om du inte uppfyller hemma ) .
4 .
Låt aldrig en potentiell köpare att åka på en provtur i bilen genom att själva ( med ett undantag-se nästa steg ) . Om du inte är bekväm åtföljer dem ensamma , hitta en vän eller familjemedlem att gå med dig . Som nämnts ovan , alltid se till att berätta för någon vad du gör innan du går .
5 .
Låt en mekaniker inspektion om den presumtive köparen begär det . Fråga den presumtive köparen att inrätta ett möte med en mekaniker och träffa köparen i butiken . En butik nära dig är att föredra för att minska den tid du spenderar sälja din bil , om köparen vill att säkerheten för en mekaniker inspektion , han /hon bör göra detta steg lätt för säljaren.
Alternativt kan du låta köparen att ta bilen till butiken själva i utbyte mot en deposition . Detta är mer komplex än att gå till affären med köparen eftersom du måste komma överens om en insättning och köparen kan vara nervös om du inte tillbaka depositionen när de återvänder bilen .
deponerade beloppet bör vara tillräcklig för att kompensera dig för de problem som kan uppstå om köparen stal bilen . 20 % av försäljningspriset (i huvudsak en handpenning ) är rimligt , men det är i slutändan upp till dig .
6 .
godtar betalning i kontanter eller bankväxel . Postanvisningar är också ok , men de har begränsningar : bedrägeri är något vanligare än med postväxlar och det finns vanligtvis begränsningar för hur mycket av en postanvisning ( t. ex. $ 1000) som är långt under försäljningspriset för de flesta bilar
.
7 .
Skriv i titeln att släppa ditt intresse i fordonet för den presumtive köparen . Köparen kommer att ta titeln till DMV för att registrera bilen i hans /hennes namn .
Säljaren bör särredovisa försäljningen till DMV för att frigöra sig själv från alla framtida ansvar i samband med bilen . Till exempel , om köparen överger bilen på sidan av vägen säljaren kan bli skyldig att beslagta avgifter eller andra avgifter om han eller hon rapporterade försäljningen . För att göra denna rapport kommer att säljaren måste bilens VIN och fordonets registreringsnummer , och köparens namn, adress och körkortsnummer .
Själva processen kan skilja sig från stat till stat och säkert land till land. Kolla med din lokala avdelning av motorfordon för den mest exakta informationen .

tips och varningar


 • En köpare kan vara nervös om att ge dig hans /hennes körkortsnummer innan en provkörning . I Washington State säljaren skall ge köparen körkortsnummer vid redovisning av försäljning av fordonet till DMV , så du skulle behöva denna information från köparen senare ändå . Farhågorna om en rimlig köpare bör mildras om du förklara det här.


 • Relaterade artiklar


  hur du sälja din begagnade bil på internet
  hur man förhandlar om försäljning av din begagnade bil
  Hur man säljer en begagnad bil på autotrader.com
  hur du förbereder din begagnade bil för att sälja
  hur du sälja din bil : vad göra när den presumtive köparen kontaktar dig .
  nackdelarna med att äga en bil
  kan du hyra äga en bil?
  Hur man säljer en begagnad bil på AutoTrader
  hur man skriver en effektiv Begagnad bil annons
  saker att fråga en bilförsäljare