Hur man säljer en begagnad bil snabbt och lönsamt

Hur man säljer en begagnad bil snabbt och lönsamt

Den här artikeln hjälper säljaren att sälja begagnad bil snabbt genom att ta mycket av rädslan ur affären för köparen och har en god chans att få mer pengar också . Eftersom köparen normalt inte vet vad som kan vara fel med bilen eller vad som har gjorts att det i det förflutna och vad kan köparen kanske förväntar sig att reparera snart

Du behöver :
Intäkter och service register över när alla tjänster arbetet utfördes .
Eventuella särskilda kvitton där en garanti kan vara ännu existerande .
En huvudbok pad .
En miniräknare.


1 .
Skapa ett format för din huvudbok . Det bör omfatta en kolumn för datum utfört arbete , vad som gjordes , vad körsträcka var vid den tiden och kostnaden för arbete och material .
2 .
Gå igenom alla dina kvitton och ställa dem i ordning efter datum , med de äldsta datumen längst ner i bunten . Dessa intäkter bör omfatta byte av olja , fett jobb , luftfilter och andra normalt underhåll arbete också.
3 .
Ledger informationen från dina kvitton och markera delar eller arbete som fortfarande kan hålla en befintlig garanti .
4 .
bredvid de objekt som rutinmässigt underhåll , kan du göra även en särskild anteckning eller kolumn för att beteckna när nästa oljebyte beror till exempel . Detta kommer att ytterligare bevisa dina diligence till köparen .
5 .
Lägg upp dina totala kostnader om du vill , för att bara visa vad du har i bilen . Andra ändamål för att veta det totala skulle vara , att hjälpa dig att ställa det begärda priset och även visar köparen precis vad du har spenderat som kan hjälpa dig att rationalisera din fråga pris .
6 .
Med en tjänst huvudbok och bevis på det med de faktiska intäkterna kommer köparen må mycket bättre och mer villiga att ge dig vad du vill för bilen , eftersom du har tagit mycket av mysteriet ut ur bilden .
Vilken bil skulle du hellre köpa själv ? Ett där säljaren helt enkelt säger till dig , detta är en bra bil och alltid startar , eller en bil med en tjänst rekord och kvitton bevisa det ?

tips och varningar


 • Starta din post från dag ett , när du först köpa bilen . Förutom att vara till hjälp vid försäljning av bilen, kommer det också vara bra för dig och din mekaniker att felsöka nästa gång det uppstår ett problem .
 • reklam att du har en komplett service rekord på bilen när man försöker sälja det .
 • Rekord även de minsta inkomsterna , såsom de svans glödlampor du bytte bara en månad sedan . En sak mindre att köparen har att tänka på .
 • En annan fördel med att föra register är att det kommer hjälpa dig att avgöra vid varje given tidpunkt precis hur mycket du har i bilen och om du ska fortsätta att investera i den . Du kan även genomsnitt ut din månadsvis eller årsvis kostnader . Denna info kan vara till hjälp för att avgöra om det kan vara billigare att köpa en helt ny eller kanske hålla vad du har .


 • Relaterade artiklar


  hur man överlever som en rookie bilförsäljare
  Hur man säljer en bil på craigslist.org
  hur man hittar bil blå bokförda värden på nätet
  hur man skall annonsera en bil online
  hur pris en bil på Kelley Blue Book
  hur pris lastbil på Kelley Blue Book
  saker att fråga en bilförsäljare
  hur du förbereder din begagnade bil för att sälja
  hur man kan köpa eller äga en bil för mindre pengar
  hur pris en husbil på Kelley Blue Book