hur man byter en Honda Civic bakljus

hur man byter en Honda Civic bakljus

Honda Civic har funnits i flera utföranden genom åren. Den sedan och coupé har mest förekommande, men en kombi modell togs också fram. Byte av svans glödlampan i din Honda Civic är en enkel procedur, oavsett vilken modell du har. Processen är densamma i alla generationer sju och åtta (2001 till 2005, 2006 till 2010) Samhällskunskap, med undantag för 2001 till 2005 Civic SI kombi-modellen. Modellerna använder också olika typer glödlampa, se avsnittet Tips för en riktig reservlampor.

Du behöver:
Handskar
. Stjärnskruvmejsel (sedan och kupé).
Platt skruvmejsel (kombi).
Byte glödlampa.

Ändra Tail Light på en Civic Sedan eller Coupe


1.
Använd handskar innan du börjar. Civic ersättare svans glödlampor återanvända det gamla uttaget. Du kommer att vidröra glaset på glödlampan för att ersätta den. Gör det med dina händer kan orsaka skador på glödlampan.
2.
Öppna bagageluckan och tillgång hörnet för svansen ljus du behöver byta. I bakre hörnet (närmast bakljus), hittar du en krysskruven inom plast fästelement. Ta bort Phillips skruven från fästanordningen.
3.
Dra fästanordningen ur sitt fäste för den fria fodret hörnet stammen. Dra fodret tillbaka för att komma åt baklykta.
4.
Bort glödlampan sockeln genom att vrida den moturs. Dra den gamla lampan ur sockeln med handen. Stick den nya lampan i sockeln.
5.
Sätt tillbaka sockeln på plats. Vrid den medurs. Tryck hörnet Bagageutrymme klädsel tillbaka på plats. Tryck plast fästelementet i sitt fäste, och sedan ersätta och dra åt Phillips skruven.

Ändra Tail Light på en Civic SI Hatchback (2001 till 2005)


1.

Använd handskar innan du börjar. Civic ersättare svans glödlampor återanvända det gamla uttaget. Du kommer att vidröra glaset på glödlampan för att ersätta den. Gör det med dina händer kan orsaka skador på glödlampan.
2.
Öppna den bakre luckan och undersöka hörn i bagageutrymmet. Hitta plast luckan nära baklykta. Sätt in en platt skruvmejsel i luckan s indrag. Bänd upp dörren försiktigt.
3.
Ta bort lampfattningen genom att vrida den moturs. Skjut glaset på lampan i uttaget och vrid den moturs för att ta bort den från eluttaget.
4.
Skjut den nya lampan i sockeln. Medan trycka försiktigt nedåt, vrid den medsols för att fästa den. Sätt tillbaka lampfattningen på plats, vrid det medurs. Placera luckan på plats, tryck fast den ordentligt för att återansluta den.

tips och varningar


 • 2001 till 2010 Honda Civic kupéer och sedaner använda svans glödlampa 7443.
 • 2001 till 2005 Honda Civic SI kombi modeller använder svans glödlampa 7528.


 • Relaterade artiklar


  kan du hyra äga en bil?
  instruktioner för att ändra däck på en 2002 C240 Mercedes-Benz
  hur till låsa upp en Iced bildörren
  instruktioner för rostborttagning för att återställa en 1950 chevy truck
  hur du tar bort färgade anodisering
  hur du tar bort en stuga luftfilter
  Lägga till en licens bilhandlare till ett befintligt bilbranschen
  hur man kan förbättra en 2005 banbrytande s mpg
  hur pris en husbil på Kelley Blue Book
  nackdelarna med att äga en bil