hur man kan eliminera kondensvatten från en gastank

hur man kan eliminera kondensvatten från en gastank

Det finns alltid en liten mängd fukt i en gastank på grund av kondens. Lite vatten i bensintanken är inget att oroa sig, men om du har för mycket, du kommer att få problem. Lyckligtvis finns det några enkla saker du kan göra för att hantera kondens när det gör ont prestanda eller håller bilen från att starta. Inga speciella verktyg behövs, men du kan behöva köpa en ny gas cap

Du behöver:. . .
Keps ersätter gas (valfritt)


1

Håll bränsletank så fullständig som möjligt. Det är den billigaste och enklaste du kan göra för att minimera kondensering i din bränsletank. Vattenånga börjar kondenseras på toppen och sidorna av tankens insida när fuktig luft kommer i din bensintank, Försök att hålla tanken åtminstone halvfullt. Tre fjärdedelar av fullt är ännu bättre.
2.
Använd etanolblandade bränslen. Vatten kommer inte blandas med bensin men alkohol, såsom etanol, kan suga upp vatten i din bensintank. Alkoholen hjälper bära vatten in i motorn där det förångas i cylindrarna och sedan blåses ut genom avgasröret. I vissa områden, flera olika typer av alkohol-blandad bränslen finns tillgängliga, bland annat "E-85. " Alla kan hjälpa till att få vatten ur din tank.
3.
Aldrig fylla din tank på en bensinstation medan den föreligger en leverans av bränsle, varnar Michael E. Gray, samarbete -författare till boken, "Auto-Underhåll. Basic Car vård, underhåll och reparation" Vattnet i botten av underjordiska bränsletankar brukar inte orsaka problem för bilisterna. "Men när en semi-tankfartyg är" släppa bränsle "i vattnet längst ner i de underjordiska tankar blandas med gas," Gray säger. Om du pumpa gas medan detta pågår, det finns en god chans att fukt kommer in i din tank, säger han.
4.
Använd en bränsle tillsats avsedd att hjälpa vatten blanda med ditt bränsle. Nästan alla bildelar butiker erbjuder flera typer av bränsle tillsatser som kan hjälpa.
5.
Isolera bränsletank om du kör under extrema förhållanden, t. ex. i en bil mer än 10 år gammal i ett tropiskt område där luftfuktigheten är mycket hög. Särskilt utformade isolering filtar kan lindas runt bränsletankar för att minska skillnaden i temperatur mellan tankens insida och den fuktiga luften som kommer in från utsidan tanken. Detta är sällan värt den tid och kostnad, men under ovanliga förhållanden, kan det vara värt att överväga.
6.
Ta en närmare titt på öppningen som du sätter av bränslepumpen munstycke när du Fyll tanken. De flesta bilbränsle i dag är utformade för att blockera fuktig luft, liksom andra potentiellt besvärande föroreningar, från att komma in i din tank i första hand. Många av bilarna har fjäderbelastade klaffar som skjuts öppna när du sätter in bensinpump munstycket. Om den här lilla luckan saknas eller inte fungerar korrekt, få det kontrolleras av en mekaniker och repareras.
7.
Kontrollera din gas cap. Om gasen har lossnat, inte för att passa ordentligt eller är skadad, kan det vara så att fuktig luft i bensintanken. Det kan även låta regnvatten sipprar ner i tanken. Köp en ny, mössa byte gas. Vissa bilar experter nu säga att gas lock skall inspekteras var 30. 000 miles.

Tips och varningar


 • hålla ett öga på ditt bränsle system erbjuder en viss tid och pengar sparar fördelar som går långt utöver att bara hålla vatten ur din bensintank. Som ett exempel kan en lös eller monterats felaktigt gas cap utlösa elektronisk varning koder från din dator ombord indikerar fel i ditt motorns utsläpp styrsystem.
 • Rök inte medan du arbetar på eller nära bilens bränslesystem. Kom alltid ihåg att bensin är mycket brandfarligt och explosivt ämne. Håll öppen eld, potentiella källor till gnistor och heta ytor på säkert avstånd från bensin eller något som har innehållit bensin.


 • Relaterade artiklar


  hur du tar bort en 1996 F-150 bränslefilter
  Hur man säljer en begagnad bil på autotrader.com
  hur man byter 1997 expeditionen tändkablarna
  hur man byter en Mercedes E-320 batteri
  hur du ändrar strålkastarna på en 2003 sienna
  hur man hittar bil blå bokförda värden på nätet
  Hur man säljer en bil på craigslist.org
  hur man rengör plastlinsen på bilens instrumentbräda
  saker att fråga en bilförsäljare
  hur man byter en glödlampa strålkastare på en Chevrolet Colorado