Fördelarna med torr sump olja

Fördelarna med torr sump olja

Torrsump olja är en metod för smörjning en förbränningsmotor. Eftersom Formula One, Indy bilar, Le Mans och andra tävlingsbilar använda denna metod, är det ibland vara det bästa sättet att smörja en fungerande motor. I huvudsak en torr sump pumpar olja från en liten behållare under motorn till en stor bakom. Denna mekanism har många fördelar, inklusive en lägre tyngdpunkt för motorn, förbättrad motor tillförlitlighet, mer olja kapacitet och fler hästkrafter.

lägre tyngdpunkt

Tyngdpunkten av motorn är mycket viktig för hantering och bilens hastighet, särskilt i racing. När motorn är lägre, är bilens chassi slankare i fronten. Mindre vind kommer att dra bilen ner. Dessutom hjälper en lägre tyngdpunkt hålla bilen i närheten av vägen i varv och förhindrar rulla overs. Den torra sumpen olja metod flyttar oljebehållaren bort från motorn så att motorn kan sitta lägre i motorrummet

Mer pålitliga motorn

torrsumpssmörjning olja Metoden har två huvudsakliga steg:. En pumpar olja från en reservoar till en annan, sedan genom filtret och in i motorn. Den andra staten scavenges resterande olja från smärta och se till att all olja som används. Detta innebär att oljetråget är torr, därav namnet torrsumpssmörjning olja. Dessa två steg förbättrar motorns tillförlitlighet eftersom mer olja kommer till motorn med mindre trögflytande dra.

Större Oljekapacitet

torrsumpssmörjning metod skyttlar olja från en reservoar med en annan. Eftersom behållaren är inte längre direkt under motorn, kan det vara mycket större än bara en liter eller mer, som i väg bilar. Dessutom kan pumpsystemets mer än en reservoar. Således är den mängd olja bilen bär som helst större än i den våta sumpen system, där oljan förblir i oljetråget under motorn.

Fler hästkrafter

I en våt sump system, inte olja inte når motorn lika effektivt som i ett torrt system. Den extrema svarvning krafter som skapas när tävlingsbilar, orsaka oljan att krypa upp de sidor av oljetråget och SLOSH i filtreringssystem och inline rör. Detta i sin tur drar bilen ner. Ju högre ställning motorn i en våt sump system, i motsats till en torr sump system, skapar mer vind drar också. Alla dessa faktorer orsakar motorer smörjs genom våt sumpen system för att ha färre hästkrafter än sina torrsumpssmörjning kusiner.


Relaterade artiklar


hur man byter kylvätskan i en 1998 kvicksilver bybo
hur man rengör ett spår kolvring
hur du sälja din bil : vad göra när den presumtive köparen kontaktar dig .
hur du tar bort vindrutetorkarna på en 1995 Buick Century
hur man använder tvättmedel för att rengöra auto klädsel
hur man kan anpassa stora ventiler block chevy på en solid cam
hur man installerar en stuga luftfilter på en mazda årtusenden
oljebyte metod för en 2006 turné deluxe yamaha 1300
vad är nackdelen med hybridfordon?
hur ändrar kylvätskan i en Elantra