användningsområden för använd motorolja

användningsområden för använd motorolja

Du behöver:
ersätter glödlampa
. Liten platt skruvmejsel.

mekanik kommer att berätta det viktigaste du kan göra för att hålla motorn i bilen är att byta olja regelbundet. Problemet detta skapar är det enorma mängder av använda, smutsig motorolja kvar. I USA cirka 1,3 miljarder liter spillolja som genereras varje år. Lyckligtvis finns det många användningsområden för använd motorolja.

Smörjolja

Olja i en motor inte slits ut, blir det helt enkelt smutsig. Efter smutsig olja tas bort från en motor, är det mycket enkelt att sätta till en återvinnare som kan åter förfina olja och rensa ut all smuts. Denna nya raffinerad olja kan sedan användas som smörjolja, precis som det var innan, och ändå uppfylla alla nödvändiga specifikationer. Det är en enorm miljömässig fördel att Omraffinering använd motorolja. En gallon smutsig motorolja som är nytt raffinerad producerar 2,5 liter smörjolja men det tar cirka 42 liter råolja, som inte har förfinats på alla, för att producera en liknande mängd smörjolja.

El

Många kraftverk bränna närvarande raffinerad olja som bränsle. Burning ren olja kontra använd motorolja har liten eller ingen inverkan på resultatet för dessa enorma ugnar. Det är mycket lätt att ersätta använd motorolja med den raffinerade olja som för närvarande bränns. Burning två liter spillolja i ett kraftverk kan tillverkas tillräckligt med el för att köra den genomsnittliga hem i 24 timmar

Heat

Det finns två metoder att använda spillolja för värme-bearbetning eller direkt förbränning. Behandlingen innefattar Omraffinering använda oljan så att den kommer att göra ett bättre bränsle. Det tar ut alla orenheter och förbättrar förbränningen kvalitet används olja, vilket gör att den kan brännas med ett större antal ugn typer. Direkt förbränning tar använt olja, utan att bearbeta den, och bränner den direkt i ugnar. Fördelen med detta alternativ är att det inte på bekostnad av behandling av spillolja innan du bränner. Det här alternativet är utformad mer för riktigt stora ugnar, inte nödvändigtvis ugnar hem. Olja brinner vid ca 2000 grader vilket gör den till en utmärkt värmekälla.

Blandar

Några använd motorolja kan blandas med diesel. Dieselbränsle blandad med upp till 1 procent använd olja kan användas utan att skada motorn eller som påverkar utsläppen. Detta är normalt endast ske med stora, tunga motorer.

Road Surface

Blacktop vägar är en blandning av en mycket tung olja, som kallas asfalt, och någon typ av stenmaterial, som grus. Använd motorolja kan blandas i med asfalt i små mängder och bli den väg som du kör på varje dag.


Relaterade artiklar


hur man byter en serpentin bälte på en 1997 mustang
hur man byter en serpentin bälte på en 2001 Dodge Caravan
hur man rengör ett spår kolvring
hur man byter strålkastarnas lampor för en F150
2005 chevy malibu fjärrstyrning programinstruktioner
hur man byter en bil bränslefilter
hur man hämtar service koder från en 1990 toyota pickup
hur man installerar yttre weatherstrip på en c3 corvette dörr
riktningar för att ändra den främre bromsbelägg på en 1995 Chevrolet Suburban
instruktioner för installation av ett bilbatteri