auto checklista för detaljer

auto checklista för detaljer

bilrekonditionering kan vara en mycket lukrativ jobb att göra på sidan. Detaljer kan göra ett fordon verkar ny, förutsatt att det inte finns några tunga repor eller bucklor i fordonet. Beskriver bort alla smuts från alla delar av fordonet och tillhandahåller fordonet med en nivå på skydd mot framtida smuts och lackskador.

Exteriör

Utsidan är det första folk märker om ett fordon. Där ett fordon vanligen börjar med det yttre eftersom det är så viktigt att det första intrycket av bilen. Tvätta utsidan av fordonet påbörjas arbetet, följt av att ta bort tjära från stötfångare, sidospeglar och sidor av fordonet. Tvätta och behandla däcken på fordonet, är noga med att ta bort all smuts partiklar. Hand torka bilen och hand vax och polera det. För att testa om renlighet på utsidan av fordonet, kan en liten plastpåse användas mot färgen. Om påsen pinnar, är smuts fortfarande på finish, men om påsen glider mot färgen, är fordonet rent.

Inredning

Detailing insidan av fordonet går utöver dammsugning. Instrumentbrädan måste tvättas och skyddas med en dressing. Dörr sylt och kjolar måste också tvättas, vaxas och hand buffed. Mattorna måste schamponeras och eventuella fläckar tas bort. Mattorna ska dammsugas torr. Samma följande för sätena, schamponeras och dammsugas torr. Alla fläckar bör tas bort. I mittkonsolen ska tas bort och rengörs om möjligt. Om det inte kan tas bort måste extrem uppmärksamhet ges under rengöring. Alla plast eller inredning bör rengöras och ett skyddande lösning som bör tillämpas.

Motor

De flesta människor förbise motorn vid rengöring av bilen. Motorn ska rengöras helt när detalj fordonet. Processen kan börja med en effekt slang för att avlägsna fett, men man måste vara uppmärksam att inte slå av någon av de slangar eller skada någon av motorkomponenter. Motorn skall sedan hand tvättas och torkas. De slangar och bör hand klädd och lyste. Insidan huva och motorrummet sidor bör rengöras och vaxas.


Relaterade artiklar


hur du tar en strålkastare från en ’95 Honda Civic
instruktioner för att ändra däck på en 2002 C240 Mercedes-Benz
hur man byter en strålkastare på en ’96 förorts
chevy malibu Keyless inträde programinstruktioner
förebygga översvämningar metoder
Hur man säljer en begagnad bil på AutoTrader
oljefilter borttagningsverktygen
hur man byter motorolja och filter
vad är några enkla sätt att förbättra hästkrafter & mpg på en Kia Rio?
hur man byter en 1998 ford mustang bakljus