gör det själv fordonsreparationslackering

gör det själv fordonsreparationslackering

Du kan ta någon gammal bil upp till snus med några verktyg och en del topplacker av uretan eller akryllack. När du fyller bucklor på kroppen och kontroll rost, kommer du att kunna tillämpa ett avsluta med en hävert sprutpistol som man kan buffa på en glasartad glans. Du behöver tempererat och torrt väder på sig att fungera om du inte är som de flesta människor och ha en sprutbox

förbereda kroppen

Det första steget i en rekonditionering processen är att förbereda ytan för ett nytt lager färg, och när beläggningen är metall, betyder det att kontrollera rost . Behandla det med en vätska rost behandling som du använder med en borste och låt verka i minst sex timmar, sedan slipa rost av med våt /torr sandpapper. Efter detta fyller alla hål och bucklor i kroppen med glasfiber kropp filler genom att sprida den på med en plast applikator och slipa den platt med en planslip när det härdar. Täcka större hål med glasfibernät före spridning på kroppen filler. Använd gradvis finare kvaliteter av sandpapper till fjäder med den omgivande ytan i metallen, och slutade upp för hand med 400-slippapper vattensandpapper.

Grundning och målning

Se till att du maskera fönster, stötfångare och hjul på bilen med maskering papper och tejp innan du börjar måla. Det är det värt att spendera lite extra tid att göra detta för att se att alla icke-målade ytor är täckta, eller kommer du att ha mycket svårare uppgift att ta bort översprutning från dessa områden senare. Välj ett tempererat, vindstilla dag som inte är alltför soligt tillämpa finish. Börja med en pistol hävert spray att spraya på ett lager grundfärg. Haka vapnet upp till en kompressor och fyller koppen med målarfärg, sedan testa spridningsbild justering av lufttrycket och munstycket tills du får ett mönster som är ca 6 inches bred från ett avstånd av 6 inches. Spray bilen i en stadig rygg-och-tillbaka eller upp-och-ner rörelse, överlappning ungefär hälften av sprutbild med varje pass. När primern torkat, slipa för hand med 400-slippapper innan färgen.

Du har flera alternativ för den top-coat. Det enklaste är att spraya två eller tre lager av uretan färg, slipning däremellan rockar, och sedan använda 2-3 lager klarlack. Denna typ av färg botemedel när det torkar, vilket ger en mycket tålig och slitstark yta. Om du försöker uppnå en hand-gned ser dock lackerare brukar rekommendera akryllack, som torkar genom avdunstning av lösningsmedlet, som formar en oavbruten, integrerat lager. Du kommer att behöva tillämpa mer rockar, men eftersom det torkar mycket snabbare, kommer du att kunna tillämpa dem på kortare tid. Oavsett vilken färg du välja, spraya på samma sätt som du sprayat primer, lämnar en våt färgskikt som inte sag eller separata efter varje ansökan. Om färgen bottnar, vänta tills den inte torka innan du sand ut och hålla vapnet lite längre bort på nästa pass. Sand mellan varje lager utom den sista med 400 eller 600-slippapper.

Polering

Spread polermedel på ytan och polera den med en bit av lammull eller en putsduk. Substansen innehåller en fin slipmedel som kommer att nivån på ytan av färgen och producera en glasartad yta. Ta bort maskeringen papper från stötfångare och andra ytor av metall och polera dem på samma sätt. Du vill antagligen att spendera tid på detta pricken eftersom du kommer att få en nästan sensuell tillfredsställelse som bilen börjar glöda med en glänsande lyster. Du kan bibehålla denna glans i framtiden med återkommande tillämpningar av vax.


Relaterade artiklar


Hur man säljer en begagnad bil på autotrader.com
vad är meningen med siffrorna på däcken?
vad är några enkla sätt att förbättra hästkrafter & mpg på en Kia Rio?
hur man byter startmotorn på en 1990 GMC S-15
hur man tar hand om skinnklädsel i en nissan bil
hur man ändrar bränslefilter på 2000 Ford F-150
hur man byter o2 sensor på 2002 medborgerlig
hur man ändrar torkarbladen på 2005 förorts
hur man får bättre körsträcka från en Ford F-150
vad är det bästa sättet att dela en liten motor block?