hur man byter bränsle filter på en 2000 Ford F-150 5,4 motor

hur man byter bränsle filter på en 2000 Ford F-150 5,4 motor

Bränslefilter är extremt viktiga för livet och prestanda i bränslesystemet om 2000 Ford F-150 5. 4L motor. Syftet med filter är att stoppa all sediment i bensinen från att nå bränsleinsprutarna. När filtret når sin kapacitet, kommer det att ansluta antingen upp eller helt enkelt för de föroreningar vidare till bränsle spridarna. Om det pluggar, kommer motorn inte längre fungerar som de skall och bränsleekonomi kommer att sjunka. Om det gör det möjligt sediment att passera, kommer bränsleinjektorerna misslyckas i slutändan

Du behöver:.
Batteri skiftnyckel.
Dropplådan.
Hylsnyckelsats.
Bränsleledningen koppla verktyg.
Nya filtret.


1.
Öppna huven och koppla bort negativa batterikabeln från batteriet att förhindra att bränsle pumpen från den löpande under filterbyten.
2.
Klättra under förarens sida av F-150 och placera dropplådan under bränslefiltret. Filtret är i bränsleledningar, på vänster ram precis under förarsätet. Ta bort filtret Spännband bulten med Hylsnyckelsats.
3.
Koppla loss bränsleledningen från framsidan av filtret med hjälp av bränsleledningen koppla verktyg. Du kan bända de vita klipp ur slutet av bränsleledningen med ett plektrum eller ficka skruvmejsel, men klippet går lätt sönder, och använder fel verktyg kan bryta den. Om klippet raster, måste du byta hela bränsleledningen, eftersom tillverkaren inte sälja klippen för sig.
4.
Dra ut filtret ur den bakre bränsleledningen och ta bort den från att behålla bandet. Ställ det gamla filtret i dropplådan.
5.
Sätt i det nya filtret i Spännband. Kontrollera flödet pilen siktar mot motorn och inte bränsletanken. Skjut den bakre bränsleledningen på filtret ingång bröstvårtan. Anslut de främre bränsleledningen och tryck spärren tillbaka i position.
6.
Tillbaka bränslefiltret Spännband mutter med Hylsnyckelsats och anslut den negativa kabeln till batteriet.

7.
Vrid tändningsnyckeln till körläge och vänta tio sekunder innan motorn startas. Detta primtal systemet och gör det möjligt för bränslepumpen att föra bränsle upp från tanken, genom det nya filtret och in i spridare.

tips och varningar


 • Arbeta aldrig runt ett bränslesystem medan rökning eller i närheten av öppen eld.


 • Relaterade artiklar


  hur man rengör bil glas
  hur man byter en stram oljefilter
  hur man byter en cherokee generator
  felaktiga audi generator symtom
  hur man skriver en effektiv Begagnad bil annons
  hur man byter en serpentin bälte på en 2001 Dodge Caravan
  hur man återställer en Cheva S10 dator
  hur pris lastbil på Kelley Blue Book
  hur ändrar mikrofiltret i en 2004 BMW 745li
  hur man byter strålkastarnas lampor i en 2003 toyota corolla