hur man installerar bak bromsbelägg på en Honda

hur man installerar bak bromsbelägg på en Honda

En högfrekvent gnisslande från baksidan av Honda medan bromsa är en tydlig indikator på att din bakre bromsbelägg är i behov av utbyte. Om det lämnas att bära vidare, kommer den bakre bromsbelägg skada så småningom bromsrotortemperatur som pad materialet slits bort, vilket innebär att endast kudden tallrik metall stöd att kontakta bromsrotortemperatur. Omfattande skador kan drabba rotorns yta när bromsbeläggen har kommit till denna punkt, vilket kräver kostsamma reparationer. Dessutom slitna bromsbelägg skapa en säkerhetsrisk, minska din Honda förmåga att bromsa effektivt och säkert.

Du behöver:
Hjulblock
. Hylsnyckelsats och hylsnyckel.
Breaker bar.
Jack.
Aerosol broms renare.
Bromsbelägg.


1.
Parkera bilen på en plan, slät yta och placera ett hjulklossindikator bakom båda framhjulen. Ta inte åt handbromsen.
2.
Lossa bakhjulen "muttrarna med en brytare bar och en socket. Lyft den bakre delen av bilen från marken med en domkraft. Helt skruva loss muttrarna från bakhjulen med hylsnyckel och dra hjulen bort från bilen.
3.
Ta bort dammskyddet från den bakre bromsoken, med hjälp av en hylsnyckel att skruva isär par monteringsbultarna som fäster locket. Skruva loss bultarna på toppen och botten av bakre bromsok med en hylsnyckel och dra av bromsok från bromsrotortemperatur. Placera bromsok på bakaxeln eller stödja den med ett bungee rep för att förhindra risken för att skada bromsledningar.
4.
Dra bromsbeläggen bort av bromsok s fäste, en på varje sida av bromsrotortemperatur. Spraya bromsrotortemperatur, bromsok och fäste med en aerosol broms renare för att ta bort smuts och damm uppbyggd. Placera en ny uppsättning bromsbelägg på bromsok s fästet och tryck dem på plats.
5.
Håll bromsok i ena handen och vrid kolven på insidan av bromsok medurs för hand tills den dras in i bromsoket. Se till att inte skada gummidamasken som skyddar undersidan av kolven. Skjut bromsok på dess fäste och över bromsrotortemperatur och dynor.
6.
Skruva i de bromsok monteringsbultar med en hylsnyckel. Placera dammskyddet över bromsok och dra åt lockets fästskruvar med en hylsnyckel.
7.
Placera den bakre hjulet på axeln och dra åt alla muttrarna med en hylsnyckel . Upprepa på motsatt sida av bilen.

Tips och varningar


 • Lossa muttrarna innan du lyfter bilen med en domkraft. Detta gör att du kan använda bilens vikt för att öka din hävstång på muttrarna.


 • Relaterade artiklar


  om hur du byter bmw bromsklossar
  aluminium auto målning tips
  felsökning av en 2001 Dodge Grand Caravan
  saker att fråga en bilförsäljare
  hur man byter en ’95 Sunfire’s oljefilter
  2004 Kia Optima baklykta glödlampsbyte information
  hur ändrar tändkablarna på en 1995 Camaro
  Hur man säljer en begagnad bil snabbt och lönsamt
  hur man skriver en effektiv Begagnad bil annons
  hur du ställer in rätt pris för din begagnade bil