lägga transmissionsolja i en 2006 4-runner

lägga transmissionsolja i en 2006 4-runner

Den transmissionsolja föränderlig process om 2006 4-Runner kräver en annan metod än de flesta andra fordon. Den transmissionsolja skyddar de rörliga delarna på insidan av överföringen genom att hålla delar sval och smörjas. När transmissionsolja går sönder, kommer det inte att kunna skydda transmissionsdelar som det ska. Du kan lägga transmissionsolja till 2006 Toyota 4-Runner på bara några minuter

Du behöver:. .
Lång hals tratt
Automatisk överföring vätska.


1.
parkera bilen på en plan yta och stäng av motorn. Sedan pop huven. Om överföringen på den här lastbilen är en automatisk, då kan du gå vidare till steg 2. Om överföringen på den här lastbilen är manuell, så måste du ta 2006 Toyota 4-Runner till återförsäljaren för transmissionsolja föränderlig process. Eftersom manuell växellåda om 2006 Toyota är en sluten sändning, kommer dealern måste byta ut transmissionsolja. Toyota rekommenderar också att du inte behöver ändra transmissionsolja en förseglad manuell växellåda tills överföringen har 100. 000 miles.
2.
Leta automatlåda mätstickan på passagerarsidan av motorn. Överföringen mätstickan hålls på passagerarsidan av motorn genom en konsol med en bult. Mätstickan har en orange handtag. Ta ut oljestickan från oljesticksröret.
3.
Kontrollera vätskenivån på mätstickan. Den transmissionsolja mätstickan kommer att ha två markeringar. Den översta märkningen kommer att säga "Full" och botten-märkning kommer att säga "Lägg till". Om transmissionsolja är på eller nära "Lägg till"-märkningen på stickan, måste du lägga till transmissionsolja till transmissionen.
4.
Sätt på lång hals tratt i oljesticksröret. Dra runt motorn och ställ i nödbromsen. Tillsätt en liter Dexron-VI automatisk transmissionsolja vid en tidpunkt för överföring tills vätskenivån når full på mätstickan. Kontrollera vätskenivån efter varje kvart för att förhindra överfyllning. Fortsätt att lägga till en liter transmissionsolja i taget för att överföringen tills vätskan nivå på stickan når "Full" märke. Kontrollera också transmissionsolja nivå på stickan när motorn är igång för en korrekt vätskenivå läsning. Toyota rekommenderar bara Dexron-VI automatisk transmissionsolja på 2006 Toyota 4-Runner.
5.
Stäng lastbilen av. Ta tratten från röret och sätt i sändningen mätstickan. Stäng huven. Det här jobbet är klart för att lägga transmissionsolja till 2006 Toyota 4-Runner.

Tips och varningar


 • Toyota rekommenderar att den slutna manuell växellåda på 2006 Toyota 4 -Runner handhas av Toyota återförsäljare. Anledningen är att transmissionsolja föränderlig process är mycket komplicerad på ett förseglat manuell växellåda.
 • alltid skyddsglasögon när du häller transmissionsolja för att förhindra att vätska från stänk i ögonen.


 • Relaterade artiklar


  hur du ändrar skivbromsar för en Ford Windstar
  Hur får man en ny bil nyckel gjort
  vad är meningen med siffrorna på däcken?
  hur man byter en serpentin bälte på en 1997 mustang
  hur man rengör ett trasa topp på en Lincoln Town Car
  Hur man säljer en begagnad bil på AutoTrader
  hur du installerar en serpentin bälte på en ’99 eskort zx2
  hur är syntetisk olja tillverkas?
  Hur berätta om en bil batteriet behöver bytas ut
  hur man ändrar ett batteri på 1993 BMW 318i