Tips för fordringar Bilförsäkringar

Tips för fordringar Bilförsäkringar

Oavsett vad orsaken kan det vara en skrämmande upplevelse att få lämna in en fordran Bilförsäkringar. Tänk på att din försäkring är där för att skydda dig mot kostnader eller förluster, och att lämna in en ansökan vanligtvis agerar i din egen bästa. Påståendena processen är ganska okomplicerad, samla användbar information och sedan går det hela tiden till försäkringsbolaget.

Vittnen

prata med någon som kan ha sett händelsen. Detta inkluderar andra förare eller i närheten fotgängare. Var noga med att få ett namn och kontaktuppgifter telefonnummer för varje person som kommer samtycker till att ett vittne så att du kan lämna uppgifterna till försäkringsbolaget. I vissa fall är ett vittne din enda länk till den person som har begått ett fel, till exempel en hit-and-run olycka när du var shopping.

Bilder

Om möjligt få bilder av de skador och olycksfall scen. Om ingen tävling om vem som är på fel, behöver du inte bilder, men det alltid hjälper att påskynda processen hävdar att tillhandahålla så mycket användbar data som möjligt. Om du har en videobandspelare i din mobiltelefon, berätta scenen som informationen registreras för att ge tittarna lite insikt i vad de ska därvid lämna besked om. I en majoritet av olyckorna, är denna typ av bevisning som inte används alls, men det skadar aldrig att se till att du har din grunder som omfattas.

Polisanmälan

Hämta en kopia av polisrapporten. Detta inkluderar alla av väsentlig information om olyckan, däribland den andra personens namn och försäkringsgivare, som var på fel och vilka avgifter som lämnades in, om något. I vissa fall kommer den tjänsteman som fyller i rapporten ge dig en kopia, men du kan bli skyldig att plocka upp det på den lokala polisen. I vissa fall finns det en nominell behandlingsavgiften för en kopia av rapporten. Det är viktigt att du ger ditt försäkringsbolag en kopia av denna rapport, eftersom det kommer att vara den primära faktorn för hur och när ditt påstående kan lösas.

Försäkring justeraren

Kontakta försäkringsbolaget och anmäla ditt incident. Du kan bli ombedd att ta bilen in för en inspektion, men de flesta försäkringsbolag har skadereglerare tillgänglig som kan titta på skador på plats, på din arbetsplats eller hemma, eller på serviceställe det levererades till. Vi hörs försäkringsbolag innan du ringer en bärgningsbil, som försäkringsbolaget kan ha en viss plats skulle föredra att använda.


Relaterade artiklar


hur man anmäler bedrägeri bilförsäkring
hur du kontrollerar att Bilförsäkringar matchar värdet på en bil
hur man hittar bilar med låga priser Bilförsäkringar
vad är orsakerna till bromsen skrika?
hur ändrar broms glödlampor i en 2006 Audi A4
hur du ställer klockan på 2001 chevy kavaljer
diy bromsbelägg
hur du ändrar bromsbelägg på en BMW 323
hur man roterar däck på en framhjulsdriven bil
hur informationsarbetet Bilförsäkringar till långivaren